فواید آب کرفس برای سلامتی

به گزارش خیمه نیوز، خبرنگاران - ترجمه از هدی بانکی: مصرف مداوم میوه ها و سبزی ها باعث کاهش احتمال آلزایمر، سکته مغزی، بیماری های قلبی و عروقی، یک سری از سرطان ها، آب مروارید و برخی از بیماری های ناتوان کننده ناشی از کهولت سن می گردد. فواید بالقوه رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزی ها با سلامتی، مطمئنا زمانی بیشترین تاثیر را دارد که از طیف گسترده ای از آنها در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

فواید آب کرفس برای سلامتی

هیچ میوه یا سبزی خاصی وجود ندارد که تمام ویتامین ها و مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها را به تنهایی داشته باشد، بنابراین تنوع در مصرف این مواد غذایی می تواند بزرگ ترین امتیاز را برای سلامتی داشته باشد. گنجاندن میوه ها و سبزی های گوناگون در رژیم غذایی نه تنها آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی مورد احتیاج بدن تان را تامین می نماید، بلکه منبع با ارزشی از فیبر نیز هست.

کرفس مانند سایر سبزیجات، بسیار کم کالری است. یک فنجان کرفس خرد شده، کمتر از 20 کالری دارد. کرفس سوپرفودی است که معمولا دست کم گرفته می گردد، اما مصرف کرفس در رژیم غذایی می تواند به میزان سایر سبزیجات مفید باشد.

آب رسانی به بدن بعد از ورزش

کرفس و آب کرفس برای هیدارته کردن بدن بسیار مفید است. این سبزی مانند سبزیجات و میوه های دیگر، بیشتر از آب تشکیل شده؛ در واقع بیشتر از 95 درصد کرفس آب است.

نوشیدن آب کافی برای هیدارته ماندن بدن مهم است، اما مصرف میوه ها و سبزی هایی چون کرفس هم می تواند به خوبی بدن تان را آب رسانی کند. یکی از دلایلی که کرفس یا آب کرفس می تواند آب رسان خوبی برای بدن بعد از ورزش باشد این است که این سبزی نه تنها آب دارد بلکه الکترولیت زیادی نیز دارد. الکترولیت ها به وسیله عرق از دست می روند، بنابراین جایگزین کردن الکترولیت های از دست رفته بعد از ورزش، اهمیت دارد. کرفس، منبع الکتروللیت هاست: پتاسیم، سدیم، کلسیم و منیزیم.

فشار خون (موردی عجیب!)

داشتن رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزی ها برای کاهش فشار خون نیز بسیار مفید است. میوه ها و سبزی ها منابع خوبی از پتاسیم هستند که اغلب در یک رژیم غذایی معمولی به میزان کمی موجود است. کرفس، بر خلاف سایر سبزی ها، سدیم هم دارد. هر چند میزان سدیم موجود در کرفس در مقایسه با غذاهای فرآوری شده بسیار کم است، اما یک فنجان کرفس خرد شده چیزی حدود 3 درصد از احتیاج روزانه بدن به سدیم را داراست.

آنهایی که تحت رژیم های غذایی هستند که محدودیت شدید در مصرف سدیم دارد، بهتر است از خوردن کرفس پرهیز نمایند. جالب است بدانید با وجود اینکه کرفس، میزانی سدیم دارد اما باز هم می تواند برای کاهش فشار خون مفید باشد! محققان دانشکده پزشکی دانشگاه شیکاگو دریافتند کرفس، دارای ترکیبی به نام 3 - ان- بوتیل فتالاید است.

این ترکیب توانسته بود فشار خون موش ها را 12 تا 14 درصد کاهش بدهد. دوزی که از این ترکیب به موش ها داده شد، معادل تقریبا 4 ساقه کرفس برای انسان بوده است.

تنظیم وزن

خوردن غذاهای کم کالری اما مغذی می تواند برای تنظیم وزن سودمند باشد. کرفس یا آب کرفس دارای مواد مغذی زیاد در ازای کالری بسیار کم است. مطالعه ای که در سال 2015 انجام شد نشان داد تنها این پیغام که؛ افزایش مصرف فیبر برای کاهش وزن مفید است، درست به میزان دستورالعمل های صادر شده از سوی انجمن قلب آمریکا مفید و موثر بوده است. این مطالعه توصیه می نماید فقط تمرکز روی افزایش مصرف فیبر در رژیم غذایی می تواند به میزان پیروی از یک رژیم غذایی پیچیده تر، برای کاهش وزن مفید باشد.

آنتی اکسیدان های جنگنده با سرطان

در سال 2010 مطالعه ای روی منابع آنتی اکسیدان در رژیم غذایی چینی صورت گرفت. محققان دریافتند کرفس، جزو پنج تا از برترین منبع آنتی اکسیدان در رژیم غذایی افراد شرکت نماینده در این تحقیق بوده است. هر چند ممکن است کرفس به میزان سایر سبزیجات، مطرح نباشد اما منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان هاست. کرفس، دو فیتوشیمیایی منحصر بفرد به نام های آپی ژنین و لوتئین دارد. پژوهش ها نشان داده که این دو ترکیب می توانند با سلول های سرطان لوزالمعده و سینه بجنگند. برای پی بردن به سایر فواید این ترکیبات به تحقیقات بیشتری احتیاج است.

کرفس حاوی ترکیب دیگری به نام لوتئولین است که خواص ضد سرطانی دارد. آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزی ها می توانند به کاهش ریسک انواع خاصی از سرطان یاری نمایند.

سلامت گوارش

دانشکده پزشکی مریلند توصیه می نماید برای درمان گاستریت یا ورم معده، کرفس را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

گاستریت بیماری است که موجب التهاب مخاط معده می گردد. خوردن غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان مانند کرفس می تواند ریسک ابتلا به زخم معده را کاهش بدهد. کرفس به محافظت از مخاط معده در برابر التهاب و نابودی ناشی از زخم یاری می نماید. نوشیدن آب کرفس، تضمین نمی نماید که گاستریت یا زخم معده را درمان کند اما به عنوان یک التیام بخش مفید و موثر است و در کنار آن ضروری است تغییرات دیگری هم در رژیم غذایی ایجاد گردد.

کرفس؛ در فهرست سبزیجات آلوده

کار گروه محیط زیست (EWG)، سموم موجود در سبزی ها و میوه ها را رده بندی می نماید. این گروه هر ساله فهرستی از محصولات ارائه می دهد که شامل محصولات بسیار آلوده و محصولات تمیز است. فهرست آلوده ها، فهرستی از محصولات کشاورزی است که بیشترین سموم و آلاینده ها را دارند. کرفس، جزو این فهرست است، یعنی می تواند منبعی از سموم باشد. EWG توصیه می نماید اگر می خواهید کرفس سالم مصرف کنید، نوع ارگانیک آن را بخرید.

آیا می توانید زیاد کرفس بخورید؟

کرفس منبع غذایی بسیار کم کالری است و به همین دلیل می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد. اما توصیه استفاده از کرفس یا آب کرفس به تنهایی یا بخش اصلی رژیم غذایی توصیه نمی گردد. خوردن کرفس های خام و بسیار بزرگ به طور پیوسته می تواند ریسک کمبود یُد را بالا ببرد.

مصرف زیاد کرفس خام ممکن است در متابولیسم یُد در بدن اختلال ایجاد نموده و منجر به کمبود یًُد گردد. خوردن کرفس به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع، بی خطر و سالم است. اما زیاده روی در خوردن کرفس، درست مانند هر چیز دیگری می تواند پیغامدهای منفی داشته باشد.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 14 مهر 1403 بروزرسانی: 14 مهر 1403 گردآورنده: kheimehnews.ir شناسه مطلب: 1638

به "فواید آب کرفس برای سلامتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید آب کرفس برای سلامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید