طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده به روش قنادی
به گزارش خیمه نیوز، شیرینی پفکی به علت تردی و ماندگاری بالا معمولا یکی از برترین گزینه ها برای پذیرایی در ایام نوروز محسوب می گردد. افراد گاهی این شیرینی را با نام مرنگ هم می شناسند که به علت طعم و ظاهرش هواداران زیادی دارد. شیرینی پفکی گردویی ترکیبی از شکر و تخم مرغ است که به راحتی و در سریع ترین زمان می توانید برای عزیزان تان درست کنید. برای درست کردن شیرینی به روش قنادی و مجلسی می توانید گردو هم به آن اضافه کنید. پس با خواندن طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده تخم مرغ در ادامه دیگر بهانه ای نخواهید داشت. به جرات می توان گفت که این شیرینی کم هزینه ترین شیرینی در دنیای قنادی به شمار میرود که به همراه یک لیوان شیک موز و طالبی در روزهای گرم تابستان از عزیزان تان می توانید پذیرایی کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده
- سفیده تخم مرغ دو عدد
- گردو خردشده 100 گرم
- پودر قند 130 گرم
- وانیل یک هشتم قاشق چای خوری
- جوهر لیمو یک دوم قاشق چای خوری
- پودر هل یک چهارم قاشق چای خوری
- خلال پسته به اندازه لازم
طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده
1. سفیده را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده باید تخم مرغ را از 30 دقیقه قبل بیرون از یخچال بگذارید تا هم دمای محیط شوند. تخم مرغ ها را شکسته تا سفیده و زرده را از یکدیگر جدا کنید و برای تهیه شیرینی پفکی تنها به سفیده نیاز دارید. حال سفیده را به همراه پودر قند الک شده داخل یک کاسه مناسب بریزید. با یاری دور تند هم زن آن ها را به خوبی هم بزنید. در ادامه باید پودر هل و وانیل را هم به مخلوط اضافه کنید. مخلوط را مجدد برای 2 دقیقه دیگر خوب هم بزنید. دورگیری را نباید فراموش کنید. گردوهای ریز خردشده را هم به مخلوط اضافه کنید. مخلوط شیرینی پفکی را به صورت دورانی و به آرامی با لیسک هم بزنید.
2. فر را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده باید فر را با دمای 150 درجه سانتی گراد روشن کنید. کف سینی فرتان کاغذ روغنی پهن کنید. مایه شیرینی پفکی گردویی را دو قاشق روی کاغذ روغنی بریزید. حال شما با توجه به ذائقه تان می توانید روی مایه شیرینی ها پودر گردو یا پسته بریزید. تنها مراقب باشید که مایه شیرینی را خیلی نزدیک به هم نریزید چراکه بعد از پخت به یکدیگر می چسبند. در نهایت سینی فر را برای 20 دقیقه داخل فر بگذارید. این نکته را در نظر داشته باشید که مدت زمان پخت به فرتان بستگی دارد. حال که شیرینی پفکی ها آماده هستند آن ها را در ظرف موردنظر سرو کنید. پیشنهاد ما به شما با وجود خرده گردو، درست کردن شیرینی گردویی خوشمزه است.
نکات تکمیلی پخت شیرینی پفکی گردویی با سفیده
شیرینی پفکی در کنار شیرینی گردویی یا نارگیلی همواره برترین گزینه برای پذیرایی هستند. این شیرینی خوشمزه به علت بافت، ظاهر و وجود گردو به راحتی بچه ها را جذب خود می نماید. در ادامه نکات تکمیلی گفته شده به شما در تهیه شیرینی به روش قنادی یاری خواهد نمود.
طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی بدون فر
این شیرینی ساده اما خوشمزه را مانند دستور تهیه شیرینی نخودچی می توانید با فر و بدون فر برای میهمانی هایتان درست کنید. در دستور تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده بدون فر باید مراحل بالا را به کامل پیش ببرید. مایه شیرینی را رو سینی فر یا هر سینی از قبل چرب شده بریزید و باید حداقل چهار ساعت یا حداکتر 24 ساعت روی شوفاژ یا دیگر وسایل گرمایشی بگذارید، به آرامی و با حرات کم پخته خواهد شد. در نهایت آن را از کاغذ روغنی جدا نموده و کمی زمان دهید تا خنک شود.
سفیده تخم مرغ در شیرینی پفکی
بسیاری از افراد شیرینی پفکی را با زرده تخم مرغ درست می نمایند اما در این دستور ماده اصلی سفیده است. پس باید آن را تا جایی هم بزنید که با برگرداندن ظرف به زمین نریزد. بوی زهم آن گرفته شود. دقت داشته باشید که مخلوط سفیده و پودر قند مانند دستور تهیه خامه کیک باید حجیم و کش دار باشد.
فرم شیرینی پفکی گردویی
شیرینی پفکی را هم با قاشق و هم با قیف شیرینی پزی داخل سینی فر می ریزند. اگر می خواهید شیرینی تان ظاهری بهتر داشته باشد پس از قیف بهره ببرید. برای خشک نشدن رویه شیرینی و حفظ ظاهر آن می توانید چند قطره آب لیمو تازه به مخلوط سفیده تخم مرغ اضافه کنید.
پف نکردن شیرینی گردویی
شیرینی پفکی را به پف و طعم آن می شناسند اما گاهی به خوبی پف نمی نماید که می توان علت آن را در خوب هم نزدن سفیده دانست پس باید آن را به خوبی هم بزنید تا حجم مخلوط سفیده کم رنگ و کشدار شود. از سویی دیگر هنگام پخت نباید در فر را باز کرد که منجر به خوابیدن پف آن می شود.
ماندگاری شیرینی پفکی
شیرینی پفکی یکی از برترین شیرینی هایی است که می توانید آن را برای مدت طولانی نگه دارید پس آن ها را در ظرف دربسته بریزید تا بتوانید برای سه هفته در دمای محیط بگذارید. به یاد داشته باشید که نگه داشتن آن در یخچال منجر به نم کشیدن شیرینی ها می شود. اگر به کیک و شیرینی علاقه دارید پس کیک موز و گردو می تواند برترین گزینه برای شما باشد.
غلظت شیرینی پفکی
مایه شیرینی پفکی باید غلیظ باشد که به خوب هم زدن سفیده و مقدار گردوها برمی شود. پس اگر بعد از اضافه کردن گردوهای خرد شده باز هم مایه شل بود باید اندازه دیگری گردو اضافه کنید تا سفت شود. اگر شیرینی تان هنگام پخت در فر به اصطلاح وا رفت باز هم به علت استفاده کم از گردو است. از سویی دیگر اگر شیرینی پفکی یک دست و بدون برآمدگی می خواهید اندازه کمتری گردو بریزید یا از پودر گردو بهره ببرید. با وجود گردو در کنار دست تان حتما قرابیه گردویی را هم امتحان کنید.
ترک خوردن شیرینی پفکی
اگر شیرینی پفکی مدت زمان زیادی در فر بماند ترک می خورد در حالی که اگر زود بیرون بیاورید روی شیرینی ها سوراخ هایی ایجاد می شود که ترک خورد شان را در پی دارد. برترین کار آن است که با طلایی شدن روی شیرینی ها، آن را بیرون بیاورید. برای پذیرایی در روزهای عید، شیرینی پنجره ای هم گزینه خوبی محسوب می شود.
افزودنی های مجاز شیرینی پفکی
برای تهیه شیرینی پفکی گردویی با سفیده از افزودنی های زیادی می توانید بهره ببرید. یکی از مهم ترین آن ها استفاده از رنگ های خوراکی مجازی است که می توانید بعد از اضافه کردن وانیل و پودر هل آن را هم بریزید. با این کار ظاهر زیباتری برای پذیرایی در میهمانی ها به خود می گیرد. از سویی دیگر با توجه به ذائقه تان می توانید پودر دارچین، پودر کاکائو و زعفران غلیظ بهره ببرید. برای تزئین هم می توانید ترافل رنگی یا سس شکلاتی روی شیرینی ها بریزید.
منبع: کتاب کاله