طرز تهیه رب غوره ملس و خوشمزه بدون کپک با ماندگاری بالا

به گزارش خیمه نیوز، برای طرز تهیه رب غوره خوشمزه و خانگی به مواد اولیه ساده ای مانند غوره انگور عسگری، گوجه فرنگی، نمک و روغن و بعلاوه، به کمی دقت و اندکی صبر و حوصله احتیاج دارید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه رب غوره انگور به روش شمالی و گیلانی را به شما آموزش بدهیم.

طرز تهیه رب غوره ملس و خوشمزه بدون کپک با ماندگاری بالا

مواد لازم برای تهیه رب غوره

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
غوره انگور عسکری3 کیلوگرم
گوجه فرنگی3 کیلوگرم
روغن مایعنصف لیوان فرانسوی دسته دار
نمک1 قاشق غذاخوری

مدت زمان لازم برای تهیه رب غوره: 3 تا 4 ساعت

مراحل طرز تهیه رب غوره گیلانی

اگر با کمی صبر و حوصله مراحل طرز تهیه رب غوره را دنبال کنید، چاشنی شما از نظر طعم و رنگ بی نظیر می گردد.

مرحله اول: غوره را تمیز کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه رب غوره گیلانی باید غوره ها را به دقت بشویید و دم شان را بچینید. سپس، آن ها را برای چند ساعت روی پارچه تمیزی قرار دهید تا آب اضافی شان خارج شده و کاملا در دمای محیط خشک شوند.

مرحله دوم: غوره را میکس کنید

غوره های تمیز و خشک را در دستگاه مخلوط کن خانگی بریزید و کاملا میکس کنید. سپس با استفاده از پارچه تنظیف یا یک الک فلزی مناسب، پوره به دست آمده را کاملا صاف کنید. عصاره به دست آمده غوره را در قابلمه مناسبی بریزید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم: گوجه فرنگی را آماده کنید

گوجه فرنگی ها را به خوبی بشویید و با یاری یک چاقوی تیز در قسمت بالا و پایین گوجه ها، برش ضربدری ایجاد کنید. سپس، یک قابلمه آب جوش و یک قابلمه حاوی میزانی آب سرد همراه با میزانی یخ آماده کنید.

آب جوش را از روی شعله بردارید و گوجه فرنگی های شسته شده را داخل آن بریزید. پس از 30 ثانیه با استفاده از کفگیر، گوجه ها را از آب جوش خارج کنید و داخل قابلمه حاوی آب یخ بریزید. بعد از گذشت یک دقیقه، آن ها را از آب یخ خارج کنید و در ظرف مناسبی قرار دهید. حالا با گرفتن و کشیدن لبه ضربدری پوست گوجه به سادگی می توانید پوست گوجه فرنگی ها را جدا کنید.

مرحله پنجم: پوره گوجه فرنگی را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه رب غوره نوبت به پوره کردن گوجه ها می رسد. حالا گوجه های پوست کنده را داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و پوره کنید یا در ظرف مناسبی قرار دهید و با یاری گوشت کوب برقی کاملا پوره کنید.

مرحله ششم: پوره گوجه فرنگی را با عصاره غوره ترکیب کنید

پوره گوجه فرنگی را به قابلمه حاوی عصاره غوره اضافه کنید. این ترکیب را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و به میزان کافی غلیظ گردد. غلظت این رب باید مشابه رب گوجه فرنگی () باشد.

مرحله هفتم: نمک و روغن را اضافه کنید

پس از کشیده شدن آب عصاره های موجود در قابلمه باید نمک و 3 قاشق غذاخوری از روغن مایع را به آن اضافه کنید. این ترکیب را تفت دهید تا به میزان کافی رنگ باز کند و خوش رنگ گردد.

برای خرید روغن مایع و نمک می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: رب غوره را در ظرف شیشه ای مناسبی بریزید

امیدواریم تا این جا مراحل طرز تهیه رب غوره را بدون مشکل دنبال نموده باشید. پس از رنگ باز کردن رب غوره باید حرارت را خاموش کنید و برای مدت چند دقیقه، همچنان محتویات قابلمه را هم بزنید تا دمای خود را از دست بدهد و در این فاصله ته نگیرد.

پس از اطمینان از خنک شدن رب غوره باید آن را به ظروف شیشه ای خشک، تمیز و درب دار منتقل کنید. قبل از بستن درب ظروف شیشه ای، پیشنهاد می کنیم یکی دو قاشق روغن مایع یا روغن زیتون به هر یک از آن ها اضافه کنید و سطح رب غوره را با روغن بپوشانید. انجام این کار به ماندگاری بیشتر رب یاری نموده و از جلوگیری می نماید.

نکات مهم در طرز تهیه رب غوره شمالی

  • غوره انگور عسگری هسته ندارد؛ به همین علت، برای درست کردن رب غوره مناسب ترین گزینه است.
  • پس از میکس کردن و صاف کردن غوره، تفاله و گوشت اضافی غوره را دور نریزید. شما می توانید برای درست کردن انواع و اقسام خورشت ها و غذاها مثل خورش غوره مسما، خورشت بادمجان، خورشت بامیه، مرغ شکم پر و درست کردن انواع دلمه و … از این تفاله غوره به عنوان چاشنی بهره ببرید.
  • حتما سطح رب غوره را با یکی دو قاشق روغن مایع یا روغن زیتون بپوشانید تا ماندگاری آن بیش تر گردد.
  • قبل از قرار دادن ظروف حاوی رب غوره در یخچال ضروری است از خنک شدن آن ها مطمئن شوید. اگر رب گرم را در یخچال بگذارید، احتمال کپک زدن آن را افزایش می دهید.
  • در صورت تمایل، می توانید رب غوره را در جا یخی یا زیپ لاک بریزید و برای مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید:

خواص و فواید رب غوره و موارد مصرف آن

رب غوره برای چی خوبه؟

طبع رب غوره سرد و خشک است. این چاشنی خوشمزه برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش وزن و حفظ سلامت پوست و مو مفید است.

رب غوره در چه غذاهایی استفاده می گردد؟

رب غوره را می توانید در اغلب خورشت ها و غذاها بریزید. برای مثال، خورشت بادمجان، خورشت بامیه، مرغ شکم پر و بسیاری از انواع کباب ها با این چاشنی خوشمزه به مراتب لذیذتر می شوند.

خواص رب غوره در طب سنتی چیست؟

  • کلسترول بد را در بدن کاهش می دهد.
  • از بروز بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می نماید.
  • رب غوره یک آنتی اکسیدان قوی سرشار از ویتامین C است؛ به بهبود سلامت پوست و تقویت سیستم ایمنی بدن یاری نموده و از ابتلا به بسیاری از بیماری ها جلوگیری می نماید.
  • به تقویت عملکرد سیستم گوارشی یاری نموده و بسیاری از بیماری های معده و روده را تسکین می بخشد.
  • به کاهش وزن و لاغر شدن یاری می نماید.

طبع و مصلح رب غوره چیه؟

مزاج یا طبع رب غوره سرد و خشک است و انیسون، انجیر و گلقند مصلح های غوره و رب غوره هستند.

محصولات مرتبط

زرد چوبه 75 گرمی گلستان

29,500 تومان 29,900 تومان 1% تخفیف

دارچین 75 گرمی

55,200 تومان 55,700 تومان 1% تخفیف

روغن سرخ کردنی کم جذب 4.5 کیلویی نازگل

ناموجود

منبع: افق کوروش
انتشار: 11 تیر 1403 بروزرسانی: 11 تیر 1403 گردآورنده: kheimehnews.ir شناسه مطلب: 1623

به "طرز تهیه رب غوره ملس و خوشمزه بدون کپک با ماندگاری بالا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رب غوره ملس و خوشمزه بدون کپک با ماندگاری بالا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید