طرز تهیه 12 مدل گراتن خوشمزه با گوشت و گیاهی

به گزارش خیمه نیوز، گراتن (Gratin) نوعی غذای فرانسوی است که با لایه ای از پنیر، آرد سوخاری یا مخلوطی از هر دو روی سطح آن تهیه می گردد و در فر یا گریل پخته می گردد تا رویه ای طلایی و برشته ایجاد گردد. گراتن ها معمولا در ظرف های مخصوص فر سرو می شوند و بافتی نرم در داخل و سطحی کرانچی دارند. گراتن ها غذاهایی متنوع و خوش طعم هستند که می توان آن ها را با مواد مختلفی تهیه و به عنوان غذای اصلی برای و یا کنار غذای اصلی در مهمانی و دورهمی سرو کرد. در این مقاله از در ما طرز تهیه انواع گراتن را به شما آموزش خواهیم.

طرز تهیه 12 مدل گراتن خوشمزه با گوشت و گیاهی

آشنایی با طرز تهیه انواع گراتن

گراتن در فهرست غذاهای محبوب در سراسر جهان شناخته می گردد و به خاطر بافت نرم داخل و سطح برشته و طلایی اش محبوب است. این غذا در انواع مختلفی تهیه می گردد و بسته به مواد اولیه می تواند ساده یا کاملا مجلسی باشد. از رایج ترین انواع گراتن می توان به گراتن سیب زمینی، گراتن دوفینوا (که با خامه و سیر تهیه می گردد)، گراتن سبزیجات مانند گل کلم یا بروکلی و گراتن پاستا اشاره نمود. بعلاوه در بعضی نسخه ها از گوشت، مرغ یا حتی غذاهای دریایی نیز استفاده می گردد. گراتن ها با ترکیب مواد لایه ای، پنیر و سس بشامل یا خامه پخته می شوند و در نهایت بافتی دلپذیر و طعمی لذیذ به سفره می آورند.

برای طرز تهیه انواع گراتن شما به موادی مثل ، ، ، ، گوشت گاو و گوساله، گوشت چرخ نموده، ، ، ، ، ،، ، قارچ و … احتیاج دارید که می توانید این مواد را به صورت و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

1- گراتن بامیه

گراتن بامیه یک غذای بین المللی و فست فودی است که به راحتی در خانه قابل تهیه است. این با ترکیب بامیه تازه و پنیر پیتزا، گزینه ای عالی برای ناهار و شام به شمار می رود. برای طعم بهتر و ظاهر اشتهابرانگیز، می توانید گراتن بامیه را با سس بشامل یا سس گوجه سرو کنید و از این ترکیب متفاوت و دلچسب لذت ببرید.

برای درست کردن گراتن بامیه، گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله را با دقت به قطعات میانه خرد کنید و آن را پس از شست وشو در آبکش قرار دهید تا کاملا آب اضافی اش گرفته گردد و آماده تفت دادن باشد.

پیاز را نیز پوست بگیرید، بشویید و به شیوه نگینی ریز خرد کنید تا در غذا بهتر باز گردد. سیرها را پس از پوست گرفتن و شستن، به قطعات خیلی ریز خرد کنید تا عطرشان بهتر خارج گردد. گوجه فرنگی ها را هم با دقت بشویید و بعد به صورت نگینی تکه کنید. بامیه ها را هم خوب بشویید و آبکشی کنید.

سپس در یک تابه مناسب کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا روغن به خوبی داغ گردد. پیاز خرد شده را داخل روغن بریزید و با حرارت ملایم و به صورت مداوم هم بزنید تا پیازها طلایی رنگ و شفاف شوند و کمی شیرینی و طعم کاراملی پیدا نمایند. بلافاصله سیرهای ریز شده را اضافه کنید و فقط حدود یک دقیقه با پیازها تفت دهید.

قطعات گوشت خردشده را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و چند دقیقه با هم تفت دهید تا گوشت، آب نیندازد و همه طرفش تغییر رنگ دهد. در ادامه، اندازهی آب جوش روی گوشت ها بریزید و پس از جوش آمدن، حرارت را ملایم کنید و درِ تابه را بگذارید تا گوشت به آرامی نیم پز و نرم گردد.

در یک تابه دیگر، اندازه لازم روغن بریزید و صبر کنید تا کامل داغ گردد. بامیه های خشک شده را به تابه اضافه کنید و آن ها را مدام هم بزنید تا همه طرف شان سرخ و طلایی گردد.

برای آموزش ادامه مراحل ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

2- گراتن گوشت و بادمجان

گراتن گوشت و بادمجان یکی از انواع خوش طعم و پرطرفدار گراتن هاست که با ترکیبی از بادمجان های سرخ شده یا کبابی، لایه ای از گوشت چرخ نموده تفت داده شده با پیاز و ادویه، و پوششی از پنیر و سس بشامل تهیه می گردد. این غذا، شباهت هایی به دارد، اما با سبک پخت فرانسوی و رویه طلایی شده پنیر، طعمی منحصربه فرد پیدا می نماید.

در ابتدا برای درست کردن گراتن با بادمجان، بادمجان ها را پوست بگیرید و کلاهک آنها را جدا کنید. بادمجان ها را به صورت حلقه ای برش بزنید. ضخامت برش ها باید حدود نیم سانتی متر باشد. روی بادمجان ها اندازهی نمک بپاشید و اجازه دهید بمانند و تلخی شان گرفته گردد. سپس بادمجان ها را آبکش و خشک کنید و در روغن سرخ کنید.

در ادامه، یک پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. در یک تابه اندازهی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازها را در تابه تفت دهید تا سبک و شیشه ای گردد. سپس گوشت چرخ نموده را اضافه کنید. حرارت را کم کنید. گوشت را با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و تفت دهید.

قارچ ها را به صورت اسلایسی خرد کنید و در تابه بریزید. سیرها را هم پوست بگیرید و رنده کنید. سیرهای رنده شده را هم در تابه بریزید و همه مواد را هم بزنید. قارچ ها که نرم شدند، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا هم رنگ باز کند و هم طعم خام آن گرفته گردد. درب تابه را بگذارید. شعله را کم کنید و حدود 10 دقیقه گوشت چرخ نموده را بپزید.

برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

3- گراتن مرغ و سیب زمینی

گراتن مرغ و سیب زمینی با ترکیب تکه های مرغ پخته شده، ورقه های نازک سیب زمینی، سس خامه ای یا بشامل و پنیر تهیه می گردد. این غذا گزینه ای عالی برای وعده های اصلی، به ویژه در مهمانی ها و دورهمی ها است. گراتن مرغ و سیب زمینی با طعم ملایم و دلپذیر خود، هم برای بچه ها و هم برای بزرگ ترها مجذوب کننده است و می توان آن را به راحتی با افزودن سبزیجات یا ادویه های دلخواه، تهیه کرد.

برای تهیه گراتن مرغ با سیب زمینی، پیاز را پوست بگیرید. آن را بشویید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک تابه انتخاب کنید و اندازهی روغن در آن بریزید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. پیاز نگینی را اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که سبک و طلایی گردد. فلفل دلمه ای را بشویید و به تابه اضافه کنید.

سپس سینه مرغ را به ترکیب پیاز داغ و فلفل دلمه ای اضافه کنید و به خوبی تفت دهید. تفت دادن سینه مرغ را تا جایی ادامه دهید که تغییر رنگ داده و طلایی گردد. بعد از آنکه مرغ کاملا تفت خورد، ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن را اضافه کنید و در گوشه ای از تابه در روغن تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد و از خامی در بیاید. سپس ادویه ها را با دیگر مواد ترکیب کنید.

اندازه کمی آب به تابه روی حرارت اضافه کنید. درب آن را ببندید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید سینه مرغ روی حرارت ملایم بپزد. 5 دقیقه زمان برای پختن تکه های مکعبی مرغ کافی است.

بعد از پخته شدن، سیب زمینی را از روی حرارت بردارید. آن را آبکش کنید و صبر کنید تا سیب زمینی کمی خنک گردد. سپس آن را با گوشتکوب، رنده یا هر وسیله دیگری به شکل پوره در آورده و کنار بگذارید.

برای آموزش ادامه مراحل و جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

4- گراتن گل کلم با اسفناج

گراتن گل کلم، بافتی لطیف، طعمی ملایم و ظاهری اشتها برانگیز دارد و می تواند جایگزین سالمی برای غذاهای سنگین تر باشد. این غذا هم به عنوان یک پیش غذای سبک و هم به عنوان غذای اصلی گیاهی قابل سرو است.

برای تهیه گراتن با گل کلم، یک ظرف مناسب برای تهیه گراتن را با کره چرب کنید. حال گل کلم ها را به تکه هایی در اندازه میانه برش دهید. توجه داشته باشید که نباید گل کلم ها خیلی بزرگ یا خیلی کوچک شوند. در یک قابلمه اندازهی آب بریزید و با شعله میانه روی گاز قرار دهید تا جوش بیاید. سپس گل کلم ها را داخل آن بیندازید. اجازه دهید گل کلم برای 8 تا 10 دقیقه در آب جوش پخته گردد.

بعد از این زمان آن ها را خارج کنید و در یک ظرف بریزید. گل کلم باید بعد از پخت هنوز کمی سفت باشد. سپس کلم بروکلی را خرد کنید و داخل آب جوش بیندازید. تنها 5 دقیقه زمان برای پختن کلم بروکلی کافی است. بعد از این زمان کلم ها را از یک صافی عبور دهید و با آب سرد بشویید.

در ادامه، کلم های نیم پز شده را داخل یک پارچه پهن کنید. سپس با استفاده از دستمال کلم ها را خشک کنید و داخل ظرفی که از قبل آن را با کره چرب نموده بودید بریزید. برای پخت قارچ نیز آن را با اندازهی کره تفت دهید و زمانی که آب آن خارج شد، به بروکلی و کلم اضافه کنید.

برای درست کردن سس گراتن، کره را داخل یک قابلمه بریزید و شعله گاز را با حرارت ملایم روشن کنید. سپس آرد را کم کم به کره اضافه کنید و مدام هم بزنید. حدود 4 دقیقه کره و آرد را هم بزنید تا رنگ آرد کمی تیره گردد. سپس شیر را به کره و آرد اضافه کنید.

برای آموزش ادامه مراحل و جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

5- گراتن کدو سبز

گراتن کدو سبز یکی از انواع گراتن های سبک و سالم است که با طعمی ملایم و بافتی لطیف، گزینه ای مناسب برای علاقه مندان به غذاهای گیاهی به شمار می رود. این غذا علاوه بر طعم دلپذیر، به خاطر کالری پایین و ارزش غذایی بالا، انتخابی عالی برای رژیم های سبک و سالم است و می تواند هم به عنوان غذای اصلی و هم کنار غذا سرو گردد.

برای تهیه گراتن کدو سبز، کدوها را بشویید و به صورت حلقه ای برش دهید. در یک تابه اندازه کمی روغن بریزید و کدوها را در تابه بچینید. اندازهی آب روی کدوها بریزید و درِ تابه را بگذارید تا کدوها با حرارت ملایم نرم شوند.

برای تهیه سس بشامل آرد را در ظرف کوچکی بریزید و به آرامی با شیر مخلوط کنید. شیر و آرد را به هم بزنید تا آرد در شیر حل گردد و گلوله نگردد. ظرف را روی حرارت بگذارید تا غلظت دلخواه تان را پیدا کند. نمک و فلفل را به اندازه لازم به سس اضافه کنید.

کدوها را در قالبی که با کف آن را با روغن چرب نموده اید یا در ظرف پیرکس بگذارید. روی کدوها را سس بریزید و روی سس را با یک لایه پنیر پارمزان یا پنیر پیتزا بپوشانید. برای طعم بهتر، روی پنیر را رزماری و جعفری خشک بریزید. ظرف را داخل فر بگذارید و بعد از حدود 45 دقیقه که سطح آن طلایی شد، از فر خارج کنید.

برای آموزش جزییات و ادامه مراحل ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

6- گراتن مرغ و قارچ پنیری

گراتن مرغ و قارچ پنیری یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار است که با ترکیبی از تکه های مرغ پخته شده، قارچ تفت داده شده، سس خامه ای یا بشامل و اندازه فراوانی پنیر تهیه می گردد. این گراتن مقوی و خوشمزه، هم به تنهایی به عنوان یک وعده کامل و سیرنماینده مناسب است و هم می تواند در کنار سالاد یا نان سرو گردد.

برای تهیه گراتن مرغ و قارچ پنیری، ابتدا در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و سپس سیب زمینی ها را حلقه حلقه کنید را در آب جوش بریزید تا نرم شوند. سیب زمینی ها نباید له شوند پس 4 الی 6 دقیقه زمان برای پختن آن ها کافی است. نمک را به سیب زمینی ها اضافه کنید و آبکش کنید.

در ادامه، در یک تابه اندازهی روغن زیتون بریزید و پیاز نگینی خرد شده را اضافه کنید. پیاز را تفت دهید تا سبک گردد سپس سینه مرغ مکعبی خرد شده را هم اضافه دهید و تفت دهید تا رنگ گوشت مرغ عوض گردد.

سیر رنده شده یا له شده را هم اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. سپس قارچ های حلقه شده را اضافه کنید و هم بزنید. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را هم اضافه کنید و هم بزنید.

در این مرحله برای طعم گرفتن مواد می توانید کمی کره هم اضافه کنید. اجازه دهید آب مواد کاملا کشیده گردد و سپس شعله گاز را خاموش کنید. در یک ماهیتابه نچسب کمی روغن زیتون بریزید و تمام سطح ماهیتابه را چرب کنید. سیب زمینی های حلقه شده را کف ماهیتابه بچینید. سپس مایه مرغ و قارچ را اضافه کنید و روی سیب زمینی ها پهن کنید.

برای آموزش ادامه مراحل و جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

8- گراتن سیب زمینی

گراتن سیب زمینی یکی از ساده ترین انواع گراتن است که با طعمی غنی و بافتی نرم و خامه ای، جایگاه ویژه ای در میان انواع غذاهای محبوب دارد. این گراتن معمولا با ورقه های نازک سیب زمینی، سس بشامل یا مخلوط خامه و شیر، و پنیر تهیه می گردد و می توان به آن مرغ یا گوشت چرخ نموده هم اضافه نمود.

برای تهیه گراتن با سیب زمینی، ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. گوشت چرخ نموده را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت برگردد و قهوه ای گردد.

سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید. قارچ و فلفل دلمه ای ریز خرد شده را به گوشت اضافه کنید. می توانید قارچ ها را کمی در کره تفت دهید و سپس به گوشت اضافه کنید.

در صورت دلخواه 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رب هم به گوشت اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید رب سرخ گردد و طعم خامی رب گرفته گردد و سپس شعله گاز را خاموش کنید.

در ادامه، در یک قابلمه آب بریزید تا جوش بیاید. در این فاصله سیب زمینی را پوست بگیرید و ورقه ورقه کنید؛ ورقه های سیب زمینی نه باید خیلی نازک باشند و نه خیلی قطور. وقتی آب به جوش آمد سیب زمینی ها را به آب اضافه کنید و اندازهی نمک اضافه کنید. حدود 7 تا 10 دقیقه صبر کنید تا سیب زمینی ها اندازهی نرم و نیم پز شوند.

برای آموزش ادامه مراحل و جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

انواع گراتن با پاستا و ماکارونی

گراتن پاستا یکی از خوشمزه ترین و سیر نماینده ترین انواع گراتن است. برای درست کردن این گراتن باید سبزیجات یا تکه های مرغ و گوشت را خرد کنید و به صورت ردیفی در ظرفی که ارتفاع کمی دارد، بچینید. سپس سس بشامل و اندازهی پنیر پیتزا روی لایه های مختلف آن بریزید و ظرف را در فر یا روی گاز قرار دهید. در ادامه را به شما معرفی خواهیم کرد.

9- گراتن پاستا با سس بشامل

گراتن پاستا با سس بشامل جزو انواع گراتن پاستا با طعمی لذیذ است که می توانید آن را هم در فر و هم در تابه آماده کنید. برای درست کردن گراتن پاستا می توانید از انواع گوشت، مرغ، فرآورده های گوشتی و تن ماهی بهره ببرید.

برای درست کردن گراتن پاستا با سس بشامل در فر، فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. قارچ ها را بشویید و به صورت ورقه ای خرد کنید. روی قارچ ها 1 یا دو قاشق آبلیموی تازه بریزید تا سیاه نشوند. فلفل دلمه ای را هم خلالی نازک یا نگینی خرد کنید.

در یک تابه کمی روغن یا کره بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. سپس قارچ ها را در تابه بریزید. اگر بعد از اسلایس کردن قارچ ها، آبلیمو اضافه نکردید، به آنها یک قاشق آبلیمو اضافه کنید تا رنگشان تیره نگردد.

حرارت را روی حالت میانه یا بالا قرار دهید تا قارچ ها آب نیندازند. وقتی قارچ ها سرخ شدند، فلفل دلمه ای ها را اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید. در ادامه، ذرت پخته و گوجه فرنگی می رسد. گوجه فرنگی ها را پس از شستن، به صورت حلقه ای خرد نموده و به تابه حاوی قارچ و فلفل دلمه اضافه کنید.

در آخر هم، پودر آویشن، پودر فلفل سیاه و نمک را هم بیفزایید. همه مواد را با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند. می توانید ادویه های دیگر مثل پودر سیر یا پاپریکا را هم به کار ببرید.

کالباس ها را به قطعات یا اندازه های دلخواه خود خرد کنید. می توانید کالباس را به همان صورت ورقه ای هم بهره ببرید. کالباس ها را به صورت خام می توانید در گراتن بهره ببرید یا اینکه می توانید قبل از اضافه نمودن به گراتن، در تابه کمی سرخ کنید.

برای خواندن ادامه مراحل و جزئیات طرز تهیه گراتن پاستا با سس بشامل می توانید روی لینک مقاله کلیک کنید.

10- گراتن پاستا با مرغ و قارچ

گراتن پاستا با مرغ و قارچ از خوشمزه ترین و برترین انواع گراتن پاستا برای مهمانی و دورهمی است. در این غذا بهتر است از سینه مرغ ریش ریش شده بهره ببرید.

در اولین مرحله از طرز تهیه گراتن ماکارونی با مرغ و قارچ، مرغ را بشویید و به صورت مکعبی یا نواری خرد کنید. قارچ ها را هم بشویید و اسلایسی خرد کنید. در ادامه، پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز را اضافه کنید. مرغ های مکعبی یا نواری خرد شده را به پیازها اضافه کنید.

هویج را هم به صورت نگینی خرد کنید. هویج ها را هم به مرغ و پیاز در حال تفت اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید. در حین پختن مرغ ها، فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا برای پخت گراتن گرم گردد. سپس در یک قابلمه به اندازه کافی (نصف یا بیشتر) آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند.

اندازهی نمک و روغن به قابلمه اضافه کنید و بعد از جوشیدن آب، پاستاها را در آن بریزید. به مدت 7 تا 10 دقیقه، پاستاها را بجوشانید. سپس آنها را آبکش کنید و کنار بگذارید. اگر به هم چسبیده اند، با آب سرد، پاستاها را جدا کنید.

برای خواندن ادامه مراحل و جزییات طرز تهیه گراتن پاستا با مرغ و قارچ می توانید روی لینک مقاله کلیک کنید.

11- گراتن ماکارونی بدون گوشت

گراتن ماکارونی بدون گوشت یکی دیگر از خوشمزه ترین غذاها در فهرست طرز تهیه انواع گراتن پاستا است که برای تهیه آن به جای گوشت و مرغ از انواع سبزیجات، حبوبات و سویا استفاده می گردد. این غذا برای گیاهخواران و افرادی که به هر علت تمایلی به خوردن گوشت ندارند، بسیار مناسب است.

برای تهیه گراتن ماکارونی بدون گوشت ابتدا باید سویاها را بشویید و در آب بخیسانید و پس از نیم ساعت آبکش کنید. سپس قارچ و هویج را خرد کنید. هویج شسته و نگینی خرد شده، ذرت و نخودفرنگی را در یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت به مدت 10 تا 15 دقیقه آبپز کنید. کلم بروکلی را هم خرد نموده و کمی آبپز کنید.

سیب زمینی ها را هم پوست بگیرید و به صورت ورقه ای خرد کنید و سپس در کمی آب بپزید. بعد از آبپز شدن، سبزیجات را آبکش کنید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن سرخ کنید. سویا و فلفل دلمه ای را هم همراه با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به سایر مواد اضافه کنید.

اندازهی رب گوجه فرنگی به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با مواد میکس گردد. اندازهی به مواد آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. برای درست کردن سس سفید گراتن، یک شیر جوش را روی گاز بگذارید و کره را در آن بریزید. کره که ذوب شد، آرد را در آن تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته گردد.

سپس شیر را به تدریج اضافه نموده و مدام هم بزنید تا آردها گلوله نشوند. کمی نمک و فلفل سیاه هم اضافه کنید. صبر کنید تا سس بشامل غلیظ گردد. در این مدت مدام سس را هم بزنید.

برای خواندن ادامه مراحل و جزییات طرز تهیه گراتن ماکارونی وگان می توانید به مقاله مراجعه کنید.

12- گراتن ماکارونی و سیب زمینی

گراتن ماکارونی و سیب زمینی با گوشت چرخ نموده یکی از خوشمزه ترین انواع گراتن با ماکارونی است که می توانید در آن از چاشنی ها، سبزی ها و پنیرهای مختلفی بهره ببرید.

در اولین مرحله از طرز تهیه گراتن ماکارونی و سیب زمینی باید سیب زمینی ها را به صورت ورقه ای نازک خرد کنید. پیاز و فلفل دلمه ای را هم به صورت نگینی ریز خرد کنید. قارچ ها را هم بشویید و به صورت ورقه های نازک خرد کنید. شیر و کره را از یخچال بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید.

یک تابه را روی حرارت بگذارید و کمی روغن یا کره در آن بریزید تا داغ گردد. سپس پیاز ها را در تابه بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. بعد فلفل دلمه ای و بعد از چند ثانیه گوشت چرخ نموده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

در ادامه، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک، پودر آویشن و پودر سیر را به گوشت اضافه کنید تا ادویه ها به خورد گوشت بروند. رب گوجه فرنگی را هم به تابه اضافه کنید و مواد را کاملا مخلوط کنید. صبر کنید تا رب گوجه سرخ گردد و طعم خامی آن گرفته گردد.

سپس درب تابه را بگذارید و حرارت را روی حالت خیلی ملایم تنظیم کنید تا گوشت چرخ نموده کاملا بپزد. حداقل 15 دقیقه سس گوشت چرخ نموده را روی حرارت ملایم بپزید.

در زمانی که گوشت چرخ نموده در حال پختن و آماده شدن است، در یک تابه دیگر، کمی کره یا روغن بریزید و وقتی داغ شد، قارچ ها را اضافه کنید. حرارت را روی حالت میانه رو به بالا قرار دهید تا قارچ ها آب نیندازند.

برای خواندن ادامه مراحل و جزییات طرز تهیه گراتن ماکارونی و سیب زمینی می توانید روی لینک مقاله کلیک کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن انواع گراتن

1- برای اینکه گراتن طعم بهتری داشته باشد، از چه نوع پنیرهایی استفاده کنیم؟

استفاده از پنیرهایی با طعم قوی مانند چدار، گودا، پارمزان یا ترکیبی از آن ها در طرز تهیه انواع گراتن باعث می گردد گراتن عطر و طعم عمیق تری پیدا کند. برای رویه کش دار هم می توان از موزارلا استفاده کرد.

2- آیا لازم است سیب زمینی یا سبزیجات را قبل از قرار دادن در گراتن بپزیم؟

بله. در طرز تهیه انواع گراتن، بهتر است سبزیجاتی مانند سیب زمینی، گل کلم یا کدو را کمی بخارپز یا نیم پز کنید تا در فر کاملا بپزند و خام نمانند.

3- چه ادویه هایی طعم گراتن را بهتر می نمایند؟

برای طرز تهیه انواع گراتن، ادویه هایی مثل جوز هندی، فلفل سیاه، پودر سیر، آویشن خشک، و کمی پاپریکا یا فلفل قرمز شیرین به سس یا مواد داخلی گراتن عمق طعم می دهند.

4- آیا استفاده از سس بشامل در طرز تهیه انواع گراتن لازم است؟

در بسیاری از گراتن ها، سس بشامل یا ترکیب خامه و شیر باعث خامه ای شدن بافت غذا و چسبیدن بهتر لایه ها به هم می گردد.

5- چطور لایه رویی گراتن را برشته و طلایی کنیم؟

افزودن ترکیبی از پنیر پارمزان و چدار در لایه پایانی، و قرار دادن ظرف در فر یا گریل در چند دقیقه آخر پخت، باعث طلایی شدن و برشته شدن سطح گراتن می گردد.

6- برترین دمای فر برای پخت گراتن چقدر است؟

برای طرز تهیه انواع گراتن، دمای 180 تا 200 درجه سانتی گراد مناسب است. البته بسته به نوع مواد، پخت کامل حدود 30 تا 45 دقیقه زمان می برد.

7- چرا بعد از خارج کردن گراتن از فر باید چند دقیقه برای برش زدن آن صبر کنیم؟

استراحت دادن به گراتن برای 5 تا 10 دقیقه باعث می گردد لایه ها بهتر خودشان را بگیرند و هنگام برش، شکل منسجم تری داشته باشند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 23 تیر 1404 بروزرسانی: 23 تیر 1404 گردآورنده: kheimehnews.ir شناسه مطلب: 1741

به "طرز تهیه 12 مدل گراتن خوشمزه با گوشت و گیاهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه 12 مدل گراتن خوشمزه با گوشت و گیاهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید