طرز تهیه میرزا قاسمی ، 4 مدل میرزا قاسمی رستورانی

به گزارش خیمه نیوز، حتما می دونید که میرزا قنامی یکی از سنتی ترین غذاهای شمالی و مخصوصا گیلان است که معمولا به عنوان پیش غذا یا یک غذای سبک تهیه و طبخ می شه. اگر دوست دارید در خصوص اولین کسی که طرز تهیه میرزا قنامی را ابداع کرد، بدونید، باید بگیم این غذا در دوران ناصرالدین قاجار و به وسیله فردی به نام محمد قنام خان والی، که حاکم رشت بود، تهیه و نامگذاری شد. مواد و ترکیبات اصلی در طرز تهیه میرزا قنامی سنتی هم بادمجان، سیر و گوجه فرنگیه. هر چند در بعضی دستور پخت ها، کشک هم به مواد میرزاقنامی اضافه میشه یا بعضی افراد میرزا قنامی رو حتی با گوشت مرغ درست می نمایند. ما در این مطلب از در چند روش طرز تهیه میرزا قنامی رو به شما آموزش یاد میدیم. فیلم آموزش درست کردن میرزاقنامی رو هم می توانید توی این مطلب دیدن کنید.

طرز تهیه میرزا قاسمی ، 4 مدل میرزا قاسمی رستورانی

فهرست انواع مختلف میرزا قاسمی

فهرست انواع میرزا قاسمی نشون می ده که این غذای شمالی با وجود سادگی مواد اولیه اش، چقدر می تونه متنوع و انعطاف پذیر باشه. پایه همه ش بادمجون کبابی، گوجه و سیر هست، ولی با کمی تغییر در طرز تهیه یا افزودن چند ماده نو، طعم و ظاهرش کاملاً متفاوت می شه. برای همین هم از سفره های ساده خانوادگی گرفته تا مهمونی های رسمی، مدل های مختلف میرزا قاسمی جای خودشون رو پیدا کردن.

انواع مختلف میرزا قاسمی معمولاً آماده کردنشون زمان زیادی نمی بره و احتیاج به مهارت خاصی نداره، چون بیشتر کار، درست کردن مایه بادمجون و گوجه ست. فرق اصلی این مدل ها تو چیزایی مثل اضافه یا حذف کردن تخم مرغ، استفاده از کشک یا ادویه های خاص و حتی سبک پخت (روی زغال یا گاز) با بادمجان سرخ نموده یا کبابی هست. همین باعث می شه بسته به ذائقه، شرایط رژیمی یا حتی مواد موجود توی خونه، همواره بتونین یک مدل نو رو امتحان کنین و مطمئن باشین که نتیجه خوش مزه ست.

شما برای تهیه انواع میرزا قاسمی و سرو آن به مواد مختلفی مثل، ، ،، ، ، ، نمک و ، ، و … احتیاج دارید که همه این مواد رو به شکل یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های افق می تونید تهیه کنید.

میرزا قاسمی مجلسی گیلانی

میرزا قاسمی مجلسی در واقع شکل اصیل و سنتی طرز تهیه میرزا قاسمی است که از ترکیب بادمجان کبابی، گوجه، سیر و تخم مرغ به دست می آید. این غذای لذیذ یکی از غذاهای پرطرفدار استان گیلان است که به عنوان پیش غذا یا یک وعده غذای کامل همراه نان یا برنج سرو می گردد.

برای تهیه این غذا ابتدا باید بادمجان ها را به خوبی بشویید. سپس آن ها را به نوبت روی آتش یا شعله گاز بگیرید تا کبابی شوند. برای این کار باید بادمجان ها را آن قدر کبابی کنید که پوست بادمجان کاملاً بسوزد و ترد گردد.

داخل بادمجان هم باید حتما مغزپخت گردد. برای این که طعم بادمجان کبابی شما مجذوب نماینده تر گردد، در صورت امکان بهتر است آن ها را روی زغال کبابی کنید. به این ترتیب بادمجان عطر دودی بیشتری می گیرد و خوشمزه تر می گردد.

بعد از اینکه همه بادمجان ها را کبابی کردید، باید اجازه دهید کمی سرد شوند. سپس پوست بادمجان ها را جدا کنید. برای این که پوست بادمجان کبابی راحت تر گرفته گردد، بهتر است بعد از پخت آن را زیر شیر آب سرد بگیرید.

در نهایت نیز بادمجان ها را کمی زیر آب بگیرید تا ذرات پوست سوخته به طور کامل از سطح بادمجان تمیز شوند. سپس بادمجان ها را روی تخته آشپزی بگذارید و کاملاً ساطوری کنید. بسیاری از افراد در این مرحله بادمجان را با استفاده از گوشت کوب دستی یا برقی له می نمایند.

سپس پوست گوجه را جدا کنید، گوشت گوجه ها را هم خرد کنید. اما در صورت تمایل می توانید گوجه ها را رنده یا پوره کنید و به میرزا قاسمی شمالی اضافه کنید. برای پوست گرفتن و خرد کردن گوجه ها باید ابتدا آن ها را بشویید. سپس در یک ظرف قرار دهید و مقداری آب جوش روی گوجه ها بریزید. حالا می توانید پوست گوجه ها را به راحتی جدا کنید. سپس گوجه فرنگی ها را به قطعات ریز خرد کنید.

سیر مهم ترین طعم دهنده میرزا قاسمی است که اگر به اندازه از آن استفاده نکنید، طعم غذای شما آن چنان که باید لذیذ و خوشمزه نخواهد شد. برای درست کردن سیر باید ابتدا آن را با آب فراوان بشویید. سپس پوست سیرها را جدا کنید. با استفاده از رنده ریز و یا گوشتکوب تمام سیرها را له و ریز کنید.

سپس یک ماهیتابه با مقداری روغن را روی گاز قرار دهید. اجازه دهید روغن کمی داغ گردد. بعد سیرهای خرد شده را به آن اضافه کنید. اجازه دهید سیرها کمی سرخ شوند. سپس کمی زردچوبه به سیر اضافه کنید تا همراه با روغن و سیر خرد شده سرخ گردد.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

میرزا قاسمی با کشک

میرزا قاسمی با کشک یکی دیگر از مدل های طبخ میرزا قاسمی است که کنار طعم دودگرفته بادمجون و سیر، کشک طعم و لعاب متفاوتی بهش می ده. این مدل برای کسایی مجذوب نمایندهه که هم میرزا قاسمی دوست دارن، هم می خوان مثل کشک بادمجون تنوع و لعاب بیشتری تو غذاشون داشته باشن یا غذای گیاهیِ سیرنماینده تر بخورن.

برای تهیه این غذا ابتدا بادمجان ها رو خوب بشویید و خشک کنید. برای گرفتن طعم دودی و بهتر شدن عطر غذا، برترین کار اینه که بادمجان ها رو با پوست روی شعله مستقیم گاز یا روی منقل بپزید تا پوستشون کاملاً سیاه بشه و مغز بادمجون نرم بشه.

اگه ترجیح می دید بدون بو یا با کثیف کاری کمتر درست کنید، می تونید بادمجان ها رو توی فر هم بپزید. بعد از پخته شدن، بذارید بادمجان ها کمی سرد بشن تا پوست شون رو راحت جدا کنید. همه بادمجون ها رو کاملاً ساطوری یا با چنگال له کنید تا یکدست و نرم بشن.

حبه های سیر رو پوست بگیرید و ریز رنده کنید یا با گوشت کوب له کنید. توی یه تابه نسبتاً گود کمی روغن بریزید و وقتی گرم شد، سیرها رو اضافه کنید. حرارت رو ملایم نگه دارید تا سیرها نسوزن و فقط طلایی و خوش عطر بشن. مراقب باشید که سیر بیش از حد سرخ نشه، چون طعم تلخی می گیره.

گوجه ها رو بشورید و سپس چند ثانیه داخل آب جوش بندازید تا پوستشون ترک بخوره و راحت جدا شه. بعد از گرفتن پوست، گوجه ها رو ریز خرد کنید. برخی ها تخم گوجه رو جدا می کنن، اما اگه دوست دارین می تونید با همون تخم گوجه هم بهره ببرید. گوجه خرد شده رو کنار بذارید تا آماده ترکیب با سیر باشه.

گوجه های خرد شده رو به سیر داغ اضافه کنید. با حرارت میانه خوب هم بزنید تا گوجه آب بندازه و مواد کمی غلیظ و خوشرنگ بشه. باید صبر کنید تا آب اضافی گوجه کشیده شه و مخلوط شما یه بافت غلیظ و خوشرنگ پیدا کنه.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

میرزا قاسمی بدون تخم مرغ

میرزا قاسمی بدون تخم مرغ یکی از خوشمزه ترین غذاهای شمالی و از انواع میرزا قاسمی است که می تونین خیلی راحت و بدون نگرانی از بوی تخم مرغ یا حساسیت، درستش کنین. تو این روش شما فقط با بادمجون، سیر و گوجه فرنگی یه غذای کاملاً گیاهی آماده می کنین که هم سبک تره، هم طعم سیر و بادمجون توش کامل حس می شه.

ابتدا به سراغ بادمجان ها بروید. بادمجون ها رو کامل بشورین و خشک کنین. بعد روی شعله مستقیم، روی منقل یا حتی داخل فر با حرارت بالا قرار بدین تا پوستش کاملاً سیاه بشه و گوشتش نرم شه.

در طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان کبابی، بهتره چند تا سوراخ ریز هم با چاقو بندازین که نترکه. تا جایی بسوزونین که عطر دودی بگیره. بعد بذارین کمی خنک شه و با دست یا قاشق پوستش رو جدا کنین.

بعد از اینکه بادمجان کبابی ها خنک شدند، با دست یا قاشق پوست بادمجون ها رو جدا کنین. گوشت بادمجون رو خوب له کنین. این کار را با گوشتکوب می تونید انجام بدید. اگر بادمجون تلخ بود، روش کمی نمک بپاشین و بعد از مدتی آب اضافی ش رو دور بریزین.

سیرها رو پوست بگیرین، خیلی ریز و یکدست خرد کنین یا رنده ریز بزنین. داخل تابه کمی روغن بریزین و سیرها رو با حرارت ملایم تفت بدین تا فقط زرد و کمی طلایی بشن. مراقب باشین سیر نسوزه. چون اگر خیلی سرخ بشه، تلخ و بدطعم می شه و عطر سیر از بین می ره. این مرحله عطر پایه میرزا قاسمی رو می سازه، پس عجله نکنین.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

میرزا قاسمی با مرغ

میرزا قاسمی با مرغ رو امتحان کردید؟ اگه تا حالا میرزا قاسمی خورده باشین، حتما می دونین که با اون ترکیب بادمجون کبابی، سیر و گوجه فرنگی چه طعم خاص و دل چسبی داره. یه غذای ساده و اصیل شمالیه که خیلیا عاشقشن. حالا اگه بهش مرغ اضافه کنین، یه مدل نو و خوش خوراک تر ازش درمیاد که هم سیرنماینده تره، هم برای مهمونی ها حسابی مناسبه.

برای طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ، همه بادمجون ها رو خوب بشورین تا خاک یا آلودگی نداشته باشن. بعد با یه دستمال یا حوله آشپزخونه خشک کنین. حالا می تونین بادمجون ها رو مستقیم روی شعله گاز بذارین یا داخل فر با دمای بالا (حدود 220 درجه) قرار بدین. باید پوستشون کاملاً بسوزه و گوشتشون نرم بشه. اگه روی شعله گاز کباب می کنین، حتماً زیرش فویل بذارین تا آشپزخونه کثیف نشه.

وقتی بادمجون ها نرم شدن، بذارین کمی خنک بشن تا راحت تر پوستشون رو جدا کنین. بعد گوشت بادمجون ها رو با چاقو ریز کنین یا با گوشت کوب له کنین تا یه بافت لطیف و یکدست داشته باشن. اگه بخواین طعم دودی بیشتری بگیره، می تونین چند دقیقه روی زغال هم بذارین.

توی این مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی با مرغ، مرغ رو ترجیحا از نوع ران یا سینه بدون استخوان انتخاب کنین. داخل یه قابلمه بریزین و روش آب سرد بریزین تا کاملا روی مرغ رو بگیره. بعد نمک، فلفل سیاه و کمی زردچوبه اضافه کنین. اگه دوست دارین، یه برگ بو یا یه تکه پیاز هم بندازین توی آب مرغ تا عطرش بهتر بشه. قابلمه رو روی حرارت میانه بذارین و اجازه بدین مرغ حدود 30 تا 45 دقیقه بپزه تا کاملاً نرم بشه.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

سوالات متداول درباره طرز تهیه انواع میرزا قاسمی

تفاوت میرزا قاسمی با بادمجان کبابی و بادمجان سرخ شده چیه؟

در طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان کبابی، بادمجان روی زغال یا شعله مستقیم پخته می شه و همین باعث می شه طعم دودی و عطر خاصی به غذا بده. اما در طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان سرخ شده، بادمجان ها بعد از پوست گیری در روغن سرخ می شن که طعمش رو کمی چرب تر و بافتش رو نرم تر می کنه. هر دو مدل خوشمزه ان، ولی انتخاب بینشون بیشتر به ذائقه و سبک آشپزی خودتون برمی گرده.

برای تزئین میرزا قاسمی چه ایده هایی وجود داره؟

در انواع تزئین میرزا قاسمی می تونین از برنج زعفرانی به شکل نوار یا گل روی سطح غذا، برگ های سبزی تازه مثل ریحان یا جعفری، حلقه های گوجه و فلفل یا حتی خلال پسته و بادام استفاده کنین. برخی ها هم با قالب های کوچک، سطح غذا رو به شکل گل یا طرح های سنتی درمیارن تا مجلسی تر بشه.

آیا می شه میرزا قاسمی رو با پیاز درست کرد؟

بله، در برخی منطقه ها شمال، طرز تهیه میرزا قاسمی با پیاز هم مرسومه. تو این روش، پیاز رو ریز خرد و با سیر تفت می دن تا شیرین و طلایی بشه، بعد بادمجان و گوجه رو اضافه می کنن. این کار طعم ملایم و شیرین تر به غذا می ده و باعث می شه بافتش کمی یکدست تر بشه.

برای خوش طعم تر شدن میرزا قاسمی چه ادویه هایی می تونیم اضافه کنیم؟

علاوه بر نمک و فلفل سیاه که پایه این غذا هستن، می شه کمی زردچوبه موقع تفت دادن سیر یا پیاز افزود تا رنگ و عطرش بهتر بشه. برخی ها هم خیلی کم پودر دارچین، فلفل قرمز یا حتی کمی پودر تخم گشنیز می زنن که طعم خاص و متفاوتی به میرزا قاسمی می ده.

چطور می شه میرزا قاسمی رو رژیمی تر درست کرد؟

برای سبک تر شدن غذا، می شه بادمجان ها رو به جای سرخ کردن، روی شعله یا داخل فر کباب کرد تا روغن کمتری مصرف بشه. بعلاوه می تونین اندازه روغن توی مرحله تفت رو کمتر کنین و از تابه نچسب استفاده کنین. این روش هم کالری رو پایین میاره، هم هضمش رو راحت تر می کنه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 23 مرداد 1404 بروزرسانی: 23 مرداد 1404 گردآورنده: kheimehnews.ir شناسه مطلب: 1750

به "طرز تهیه میرزا قاسمی ، 4 مدل میرزا قاسمی رستورانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه میرزا قاسمی ، 4 مدل میرزا قاسمی رستورانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید