دلایل جوش های بازو و راهکارهای درمان برای آن
به گزارش خیمه نیوز، احتمالا با جوشهایی که بر روی بازو ظاهر می شوند، روبرو شده اید. در بیشتر مواقع، بعد از باز شدن منافذ پوست، باکتری، پوست مرده یا چربی وارد این منافذ شده و آنها را مسدود می کنند. بدن شروع به مقابله با مواد خارجی می کند و جوشهای قرمز بر روی پوست ایجاد می شوند. در مواردی ممکن است با گذشت زمان، این جوش ها به جوش های چرکی تبدیل شوند.
دلایل رایج ایجاد جوش بر روی بازو:
پوست بدن بسیار حساس بوده و این بدین معنی است که دلایل و فاکتورهای زیادی وجود دارد که باعث ایجاد جوش بر روی بازو می شود. موسسه بهداشت جهانی اعلام کرده است که از بین هر پنج نفر، چهار نفر دچار جوش در سنین نوجوانی و بزرگسالی می شوند.
دلایل رایج تشکیل جوش بر روی پوست به شرح زیر است:
- تغییرات هورمونی: در دوران بلوغ، بدن یک نوجوان دچار تغییرات هورمونی زیادی می شود. در طی این تغییرات، پوست بیش از حد نرمال، چربی تولید می کند. همانطور که اشاره شد، چربی میتواند وارد منافذ باز پوست شده و جوش ایجاد کند.
- عدم رعایت کافی بهداشت: افرادی که روتینهای مراقبتی پوست ندارند، بیشتر در معرض جوش قرار می گیرند. هنگامیکه بدن خود را می شورید، در واقع سلولهای مرده و چربی اضافی را از روی پوست حذف میکنید. اگر دفعات شستشوی بدن کافی و کارآمد نباشد، سلولهای مرده وارد منافذ پوست شده و جوش تشکیل میدهند.
- محصولات پوستی: همانطور که ذکر شد، شستشوی مداوم بدن برای جلوگیری از ایجاد جوش امری ضروری است، اما گاهی اوقات ممکن است در اثر استفاده از محصولات پوستی، جوش ظاهر شود. محصولات آرایشی و بهداشتی که منافذ پوست را مسدود میکنند، به ایجاد هرچه بیشتر جوش بر روی پوست، کمک میکنند.
- لباسهای تنگ: عرق نیز میتواند وارد منافذ شده و جوش ایجاد کند. اگر لباس تنگ بپوشید، عرق بر روی پوست به مدت زمان طولانی به جای مانده و به راحتی وارد منافذ میشود. در شرایطی که مجبور هستید لباس تنگ بپوشید، بعد از تعویض آن، حتما بدن خود را بشورید.
درمان جوش های بازو:
درمان جوشهایی که بر روی بازو ظاهر میشوند، بسیار ساده است. در بیشتر مواقع، این جوشها نیاز به درمان خاصی ندارند و بعد از مدتی از بین میفرایند. اما اگر شما تعداد زیادی از این جوشها بر روی بازو دارید که سایز آنها هم بزرگ است، باید به فکر برطرف کردن آن با روشهای مناسب در مجله اینترنتی خبرنگاران باشید.
1- گل همیشه بهار را برای درمان امتحان کنید.
گل همیشه بهار یا کالاندولا، یکی از گیاهان دارویی پرخاصیت است که میتواند جایگزین بسیار مناسبی برای طیف وسیعی از داروهای شیمیایی باشد. این گیاه به طور موثر جوشها را از بین میبرد و خاصیت ضدالتهاب نیز دارد.
برای درست کردن کرم گل همیشه بهار، نیاز به وکس و گلیسیرین دارید. 150 گرم از وکس را بجوشانید و به آن 70 گرم گلیسیرین و 30 گرم برگ خشک کالاندولا اضافه کنید. هم بزنید و بگذارید به مدت سه ساعت آهسته بجوشد. بعد از سرد شدن، با استفاده از یک چاقو یا قاشق کوچک، مواد را داخل یک ظرف شیشهای که نور از آن عبور نمیکند، بریزید و در یخچال بگذارید. کرم را روزی دوبار بر روی جوشهای بازو بمالید. اگر جوشهای شما علت خاصی دارد و تحت نظر پزشک هستید، حتما قبل از استفاده از این کرم یا هر روش دیگر، با پزشک خود مشورت کنید.
2- از خمیردندان استفاده کنید.
اگر در پی یک روش ساده برای درمان جوشهای بازو هستید، خیلی لازم نیست که فکر خود را درگیر کنید، زیرا خمیر دندانی که در هر خانه ای پیدا میشود، میتواند به شما کمک کند. خمیردندان سفید التهاب را کاهش داده و جوش را خشک میکند.
اندازه کمی از خمیردندان را روی جوش بگذارید و بعد از 30 دقیقه آن را با آب گرم بشورید. از خمیردندانهایی که فلورید کمتری دارند برای اثر بخشی بیشتر، استفاده کنید. اگر پوست شما خیلی خشک است از این روش استفاده نکنید.
3- می توانید از داروی گیاهی کامفری استفاده کنید.
کامفری یک گیاه از دسته ی گاو زبان است که برای درمان جوش، کبودی، زخم، جای جوش و استخوان شکسته استفاده می شود. این داروی گیاهی به عنوان یک قابض عمل کرده و باعث خشک شدن چرک جوش های بازو میشود. علاوه بر این، کامفری حاوی آلانتوئین و رزماریک اسید است که به ترمیم بافت آسیب دیده پوست و کاهش التهاب کمک می کند.
با برگ تازه و خشک کامفری یک پماد درست کنید. به این صورت که ابتدا برگها را کامل خرد کنید و سپس به مدت دو دقیقه آنها را در اندازه کمی آب بجوشانید. ترکیب حاصل را هنگامیکه گرم است بر روی قسمتی از بازو که جوش دارد، بگذارید. این کار را میتوانید روزی دوبار انجام دهید. توجه داشتهباشید که هنوز آزمایشات کافی برای بررسی تاثیر استفادهی مستقیم این گیاه بر روی جوش، صورت نگرفته است و همچنین این گیاه گران قیمت و نایاب است. پس میتوانید از سایر روشها و یا محصولات پوستی که حاوی این گیاه هستند، استفاده کنید.
چند نکته برای بهبود جوش های بازو:
- این جوشها را لمس نکنید؛ چراکه باکتری و چربی که بر روی دست شما وجود دارد ممکن است عفونت بیشتری ایجاد کند.
- این قسمت از بدن خود را در معرض نور خورشید قرار ندهید. نور خورشید باعث میشود پوست چربی بیشتری تولید کند و فرایند بهبودی را کند کند.
- نواحی آسیب دیده را تمیز نگهدارید، اما به هیچ وجه خیلی وسواس به خرج ندهید. شستشوی بیش از حد ممکن است باعث تحریک پوست شده و در نتیجه جوشهای بیشتری ظاهر شوند.
- تلاش نکنید که جوش را بترکانید. فشار دادن جوش باعث تحریک شده و همچنین ممکن است جای آن را بر روی پوست باقی بگذارد.
پیشگیری از ایجاد جوش در بازو:
جوش در قسمت بازو یک امر شایع است. اما با این وجود میتوان با روشهای ساده از ایجاد آن جلوگیری کرد. برخی از این روش ها:
- بدن خود را بعد از ورزش و تعرق بشورید.
- بعد از آماده سازی و پخت غذاهای چرب، پوست خود را بشورید.
- یک روتین مراقبت پوستی منظم داشته باشید.
- استفاده از محصولات پوستی که حاوی مقادیر زیادی روغن است را محدود کنید.
هر برجستگی قرمز بر روی بازو، جوش نیست!
در موارد بسکمک برآمدگی های قرمز که در قسمت بازو ایجاد میشوند، جوش هستند. اما در موقعیتهایی ممکن است این برآمدگیها جوش نباشند و فقط ظاهری مشابه جوش داشته باشند. در ادامه، این موارد بررسی میشود.
کراتوز پیلاریس:
کراتوز پیلاریس یک اختلال پوستی است که به صورت برآمدگیهای کوچک و ناهموار بر روی پوست ظاهر میشود. این بیماری در اثر تولید بیش از حد کراتین در پوست و متصل شدن آن به فولیکولهای مو ایجاد میشود. میتوان این اختلال را با کرمهای مرطوب کننده و حاوی استروئید برطرف کرد.
کهیر:
کهیر به صورت لکه های قرمز ظاهر میشود. اگر پوست شما خارش دارد، ممکن است دچار کهیر شده باشید. کهیر در اثر استرس یا یک واکنش آلرژیک ایجاد میشود و معمولاً به خودی خود از بین میفرایند.
گرانولوم پیوژنیک:
گرانولوم پیوژنیک برجستگیهای قرمز رنگی هستند که روی پوست ظاهر میشوند. این برآمدگیها ممکن است خونریزی کنند. در حال حاضر علت این بیماری مشخص نیست، اما معمولاً به خودی خود درمان میشوند. در موارد جدیتر این برآمدگی ها از طریق جراحی، لیزر یا کرم از بین میفرایند.
عفونت استافیلوکوک:
عفونت استافیلوکوک یا عفونت استاف معمولا در اثر تماس با فرد مبتلا به این بیماری ایجاد میشود. یکی از علایم این عفونت، جوشهای چرکی سفید یا قرمز بسیار ملتهب میباشد. این بیماری بسیار جدی است و برای درمان آن حتما باید به پزشک مراجعه کرد.
حرف آخر:
جوشهایی که روی بازو و یا قسمتهای دیگر بدن ایجاد میشوند، بسیار ناراحتکننده است. اما با این حال، این جوشها به مرور از بین میفرایند. همچنین میتوان با روتینهای پوستی مناسب و شستشوی مداوم از ایجاد آنها جلوگیری کرد.
اگر جوشهایی که بر روی بازوی شما ایجاد میشوند به مرور تشدید پیدا کرده و زیاد شده اند و یا در مورد علت اصلی آن کنجکاو هستید، حتما به یک متخصص پوست مراجعه کنید. همچنین برای مطالعه درما های خانگی بیماری های دیگر به سبک زندگی سری بزنید.
منابع: leaf/healthline
منبع: اُکالا