طرز تهیه کراکت سیب زمینی غذایی خوشمزه فست فودی در خانه
به گزارش خیمه نیوز، کراکت سیب زمینی از انواع فست فود های خوشمزه و خوش طعم است که از ترکیب سیب زمینی، تخم مرغ، آرد، گوشت، ژامبون و چیز های دیگر تهیه می گردد بعد از غلطاندن کراکت در تخم مرغ و آرد درون روغن داغ سرخ می گردد و با انواع سبزیجات تازه سرو می گردد. کراکت سیب زمینی از انواع فست فود های سالم و خوشمزه است و اگر شما به سرو انواع فست فود در منزل علاقه مند هستید بهتر است از تهیه این غذای خوشمزه در منزل غافل نشوید.
به گزارش خبرنگاران، مواد میانی کراکت ها کاملا سلیقه ای است و می توانید به سلیقه خودتان از گوشت چرخ شده، مرغ پخته و ریش ریش شده، ژامبون، سوسیس یا سبزیجات بهره ببرید در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این فست فود خوشمزه آشنا شوید.
مواد اولیه لازم برای تهیه کراکت سیب زمینی
سیب زمینی درشت 5 عدد
تخم مرغ 2 عدد
گوشت چرخ شده یا مرغ ریش ریش شده یا ژامبون 250 گرم
پیاز 1 عدد
پیازچه خرد شده 5 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
قارچ 100 گرم
پودر پابریکا 1 قاشق مرباخوری
پودر سیر 1 قاشق مرباخوری
پودر آویشن 2/1 قاشق مرباخوری
پنیر پیتزا 5 قاشق غذاخوری
پنیر پارمزان 2 قاشق غذاخوری
آرد سفید به میزان لازم
آرد سوخاری به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه کراکت سیب زمینی
1- نکات مربوط به مرغ
اگر خواستید کراکت را با مرغ تهیه کنید برای اینکه مرغ خوش طعم تر گردد به جای آب آن را با استاک، ساقه کرفس و هویج بپزید. استاک از حرارت دادن استخوان ها به همراه سبزیجات ساقه ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می شوند. استاک ها تاثیر بسیاری در طعم و مزه غذا ها دارند می توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت ها خریداری کنید.
نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید حتما جا هایی را که اتصال دارند مثل ران و بال را چک کنید، چون موندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر تعیین می گردد پس اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد یعنی مرغ تازه نیست.
حواستان باشد مرغ هایی که خیلی خیس هستند را انتخاب نکنید رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلا فریز شده است اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.
2- نکات مربوط به پیاز
برخی وقتی پیاز را رنده می نمایند کاملا آب آن را می گیرند و فقط تفاله های پیاز را به گوشت اضافه می نمایند لذا بعد از پخت با این مشکل روبرو می شوند که گوشت بوی ضحم می دهد بنابراین نباید آب پیاز را کامل بگیرید بلکه وقتی پیاز را رنده کردید 5 دقیقه آن را کنار بگذارید آبی که از پیاز جدا می گردد را بگیرید و بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید اصلا نیازی به فشار دادن پیاز و دریافت تمام آب آن نیست.
3- نکات مربوط به پنیر پیتزا
همان طور که می دانید انواع پنیر ها از جمله پنیر پیتزا جزء جدایی ناپذیر فست فود ها هستند و تاثیر بسیار مهمی در خوشمزه تر شدن آن دارند، اما در تهیه پنیر ها ضروری است نکاتی را رعایت کنید، چون پنیر ها در عین حال که باعث خوشمزه تر شدن غذای ما می شوند اگر کیفیت مناسبی نداشته باشند طعم نامطبوعی به غذا می دهند.
اولین نکته ای که در هنگام خرید پنیر باید به آن توجه کنید محل نگهداری پنیر است پنیر خواه بسته بندی باشد خواه فله ای، باید در یخچال نگهداری گردد البته نگهداری پنیر در یخچال نمی تواند ضامن سلامت و قابل مصرف بودن آن باشد لذا توجه به تاریخ فراوری، تاریخ انقضاء، نشان استاندارد و سالم بودن بسته بندی آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
دومین نکته مهم در خرید پنیر توجه به ظاهر آن است در برخی بسته بندی ها پنیر رنده شده را به صورت تک رنگ (سفید) و در برخی دیگر به صورت دو رنگ (سفید و نارنجی) می بینید این پنیر های نارنجی رنگ همان پنیر چدار یا گودا هستند البته این دو تفاوتی در میزان کش آمدن و کیفیت ندارند، بنابراین می توانید به دلخواه هر کدام از آن ها را انتخاب کنید.
نکته مهم این است که این پنیر های رنگی باید حتما نارنجی باشند، زیرا چدار کاملا رنگ نارنجی تعیینی دارد و اصلا زرد نیست وجود پنیر های دارای رنگ زرد یا طلایی نشان دهنده استفاده از رنگ های شیمیایی در پنیر است لذا از خرید آن ها خودداری کنید، چون این مواد شیمیایی باعث چرب شدن و به روغن افتادن غذا می گردد و در نهایت طعم نامطبوعی به غذا می دهد بنابراین اگر شک داشتید که این پنیر های رنگی پنیر چدار یا گودا هستند یا ترکیبات شیمیایی بهتر است از پنیر های تک رنگ بهره ببرید.
4- نکات مربوط به آرد سوخاری
آرد سوخاری که در تهیه انواع کراکت ها استفاده می گردد باید کاملا ریز باشد اگر از آرد سوخاری درشت بهره ببرید در فرآیند سرخ شدن ممکن است آرد از کراکت جدا گردد و تکه های جدا شده بسوزد و به کراکت های دیگر بچسبد و ظاهر نامناسبی داشته باشد.
طرز تهیه کراکت سیب زمینی
1- گوشت چرخ شده + پیاز رنده شده + فلفل سیاه + زردچوبه + نمک + 2 قاشق غذاخوری روغن مایع را در ظرف مناسب بریزد و خوب تفت دهید. اگر خواستید کراکت را با مرغ تهیه کنید سینه مرغ را با پیاز نگینی خرد شده، 1 عدد هویج، کمی کرفس، نمک، زردچوبه و استاک مرغ بپزید بعد از پخت آن را ریش ریش کنید.
2- قارچ ها را تمیز بشویید سپس خرد کنید داخل تابه مورد نظر کمی روغن یا کره بریزید با حرارت بالا تفت دهید تا قارچ ها آب نیندازند.
3- سیب زمینی را آب پز کنید پوست آن را بگیرید و تا گرم هست خوب بکوبید سپس اجازه دهید کمی خنک گردد بعد نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پابریکا، پودر آویشن، پودر سیر، پیازچه خرد شده، جعفری و در نهایت 1 تا 2 قاشق غذاخوری آرد سفید اضافه کنید مواد را خوب با هم مخلوط کنید کنار بگذارید تا خنک گردد می توانید داخل یخچال هم قرار دهید.
4- بعد از اینکه سیب زمینی ها کاملا خنک و منسجم شدند کمی از سیب زمینی ها را بردارید اگر خیلی چسبنده بود مقداری آرد سفید به آن اضافه کنید دستتان را با روغن چرب کنید گلوله ای از سیب زمینی را کف دست پهن کنید پنیر پیتزا و پنیر پارمزان را با هم مخلوط کنید مقداری از پنیر را روی سیب زمینی بریزید بعد از مواد میانی داخل آن قرار دهید باز کمی پنیر اضافه کنید و خوب با دست شکل دهید به طوری که هیچ درز و شکافی نداشته باشد، چون در این صورت داخل روغن از هم متلاشی می شوند هر بار دستتان را خوب چرب کنید تا سیب زمینی به دستتان نچسبد. کراکت ها را می توانید به شکل توپ یا به صورت رول شده داخل دست فرم دهید.
5- هر کراکت را ابتدا در آرد سفید، بعد در تخم مرغ زده شده و در نهایت در آرد سوخاری خوب بغلطانید سعی کنید با آرد خوب پوشش دهید تا موقع سرخ شدن وا نرود. موقع هم زدن تخم مرغ کمی نمک به آن اضافه کند تا بوی ضحم تخم مرغ گرفته گردد.
6- کراکت های آماده شده را حدود نیم ساعت داخل فریزر قرار دهید تا کاملا منسجم گردد یک تابه کوچک و گود انتخاب کنید آن را روی حرارت قرار دهید اجازه دهید بدون روغن چند دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا جسم تابه داغ گردد سپس روغن مایع را اضافه کنید روغن را باید به اندازه ای اضافه کنید که کراکت ها تا نصفه در روغن باشند حتماً شنیده اید که اغلب برای سرخ کردن کراکت به اندازه ای روغن اضافه می نمایند که کراکت ها در روغن شناور باشند، اما این کار اشتباه است، چون باعث می گردد روغن به خرد کراکت برود در نتیجه کراکت شما سفت و روغنی می گردد.
نکته بسیار مهم در سرخ کردن کراکت این است که روغن باید حتما داغ گردد در غیر این صورت کراکت موقع سرخ شدن وا می رود اگر تجربه کافی ندارید می توانید یک قاشق داخل روغن قرار دهید وقتی که اطراف قاشق حباب های ریز آغاز به جلز و ولز زدن کردن یعنی دمای روغن مناسب است.
7- برای اینکه روغن اضافی کراکت ها گرفته گردد کراکت ها را روی سبد های فلزی توری شکل قرار دهید زیر آن یک سینی بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته گردد موقع سرو کراکت می توانید این توری را داخل فر قرار دهید این کار باعث می گردد هم کراکت ها گرم شوند هم اینکه روغن اضافی آن گرفته گردد فقط حواستان باشد کراکت ها را روی هم قرار ندهید، چون خمیر می گردد.
منبع: فرارو