ساده ترین روش تشخیص برنج ایرانی اصل
به گزارش خیمه نیوز، تشخیص برنج کار ساده ای نیست زیرا بافت برنج ها تقریبا یک شکل است. اما از لحاظ ظاهری برنج ها نباید دارای نیم دانه و شکستگی باشند.
در میان انواع برنج این مشکل شامل برنج ایرانی می گردد چون بافت برنج تقریبا به یک شکل بوده و نوع آن از نظر تجربی و پخت قابل امتحان است و گاهی خود افراد خبره، در تشخیص این محصول نیز دچار اشتباه می شوند. روش های تشخیص برنج ایرانی را در خبرنگاران بخوانید.
روش های تشخیص برنج ایرانی
برترین و موثرترین راه تشخیص برنج خوب ایرانی پخت آن است که له شدن، کف کردن، آب کشیدن و نگاه تجربی به پخت برنج و شناختی قبلی از پخت برنج خوب می تواند یاری خوبی برای خرید برنج مرغوب کند. در ادامه با ساده ترین روش های تشخیص برنج ایرانی اصل از تقلبی آشنا می شویم.
عطر و طعم برنج
برنج خوب ایرانی عطر و طعم خوبی دارد که آن را از برنج های خارجی و بعلاوه برنج های پرمحصول و کم کیفیت ایرانی متمایز می نماید. برنج هایی که نژادی پرمحصول دارند نسبت به برنج های خوب عطر و بوی کمتری دارند. برای تشخیص مقداری برنج بین دو کف دست قرار بدهید و رها کردن آن، باید بوی مطبوع آن به مشام برسد.
یکدست بودن برنج
دانه های یک برنج مرغوب به صورت کامل است و خرده و نیم دانه داخل آن وجود ندارد. اما تا 4 درصد در آن طبیعی است. هرچه دانه های برنج کامل تر باشند برنج شما با کیفیت تر است.
خشک بودن برنج
یک تست مهم برای تشخیص برنج خوب، خشک بودن آن است. برنج در ابتدای برداشت رطوبت بالایی دارد. این مقدار از رطوبت برنج، هم کار پخت را مشکل می نماید و هم نگهداری برنج را سخت می نماید و سبب می گردد که در برابر حشرات آسیب پذیر باشند.
به همین علت کارخانه ها، با استفاده از دستگاه های خشک کن برنج تازه برداشت شده را خشک می نمایند، تا رطوبت آن ها کمتر گردد. زمان و مقدار حرارت این دستگاه خشک کن نقش مهمی در کیفیت برنج دارد. متاسفانه برخی کارخانه ها برای سریع تر شدن عملیات خشک کردن، از دماهای بالاتر و زمان کمتری استفاده می نمایند که کیفیت برنج را کاهش می دهد. اگر دوست دارید ترفندهای بیشتری را یاد بگیرید مطلب با این ترفندها مقرون به صرفه آشپزی کنید! را از دست ندهید.
روش تشخیص برنج خشک
برای تشخیص برنجی که به خوبی خشک نشده باشد، به مقدار کافی سفت نشده و اصطلاحا پوک است. برای تشخیص خشک بودن برنج آن را زیر دندان بگذارید و فشار دهید. برنج خوب و خشک شده نباید به راحتی بشکند و خرد گردد.
روش دیگر برای تشخیص خشک بودن برنج، پختن آن است. برنجی که خوب خشک شده است، در پختن و دم کشیدن، خوب قد می کشد یا به اصطلاح ری می نماید. چرا که به علت خشک بودن، به راحتی از آب موجود در قابلمه را جذب می نماید و قد می کشد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب چگونه با کمترین روغن بادمجان سرخ کنیم؟ را بخوانید.
منبع: پیام دلتا