پیش بینی فراوری بیش از 18 هزار تن گیلاس از باغات آذربایجان غربی
به گزارش خیمه نیوز، خبرنگاران/آذربایجان غربی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی گفت: برداشت گیلاس از سطح 1500 هکتاری باغ های زیر کشت این محصول در سطح استان شروع شده است.
![پیش بینی تولید بیش از 18 هزار تن گیلاس از باغات آذربایجان پیش بینی فراوری بیش از 18 هزار تن گیلاس از باغات آذربایجان غربی](https://kheimehnews.ir/upload/2021/06/09/965dedcf16b7a7e-0f9ca31965d-90b96d789769485.jpg)
جهت دریافت خدمات قیمت ساخت ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، اکبر کرامتی با بیان اینکه این استان دارای یک هزار و 993هکتار باغ گیلاس بوده که از این میزان 1500 هکتار بارور و مابقی غیرباور است، اضافه نمود: عمده شهرستان های فراوری کننده گیلاس در استان شامل ارومیه، اشنویه و خوی بوده و ارومیه با 360 هکتار رتبه اول،خوی با 280 هکتارو اشنویه با 205 هکتار رتبه دوم و سوم فراوری را دارا هستند و در مهاباد و بوکان نیز مقداری گیلاس سالیانه فراوری می گردد.
وی ادامه داد: پیش بینی می گردد 18 هزار و 500 تن گیلاس در استان سال جاری از سطح باغ های بارور استان برداشت گردد که محصول فراوریی در استان علاوه برتامین احتیاج داخل استان به کشورهای روسیه و حاشیه خلیج فارس صادر می گردد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه نمود: همه ساله 8 تا 10 هزارتن گیلاس از استان به کشور روسیه و همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می گردد.
وی با بیان اینکه رقم عمده کشت شده در استان تک دانه است، اضافه نمود: این رقم بازار پسند بوده و در کنار آن رقم گیلاس خوشه ای و سایر ارقام نیز به صورت محدود فراوری می گردد.
کرامتی اضافه نمود: سیاست وزارت جهاد کشاورزی استفاده از ارقام پایه رویشی به جای باغهای سنتی و غیر مالی بوده تا بتوان افزایش کیفی و کمی محصول را رقم زد.
آذربایجان غربی با دارا بودن بیش از 115 هزار هکتار انواع محصولات باغی هسته دار، دانه دار و دانه ریز و ... است که علاوه برتامین احتیاج مصرفی داخل استان به سایر استانها و کشورها نیز صادر می گردد.
درخت گیلاس از جمله درختان مناطق معتدل و سرد به شمار می رود و مقاوم به سرماست و در مقایسه با سایر درختان میوه هسته دار محصول آن زودتر به مرحله برداشت می رسد.
منبع: خبرگزاری ایسنا