نقش مصرف چربی اشباع شده بر کاهش بیماری قلبی
به گزارش خیمه نیوز، دانشمندان دانشگاه کمبریج می گویند بعضی چربی های اشباع شده برای سلامت قلب مفید هستند.
به گزارش خبرنگاران بیماری های قلبی - عروقی یکی از رایج ترین دلایل مرگ و میر در دنیا محسوب می گردد. براساس اعلام مقامات بهداشتی آمریکا، هر 36 ثانیه یک نفر در این کشور به علت ابتلا به این بیماری ها جان خود را از دست می دهد.
سالانه نزدیک به 660 هزار نفر در آمریکا به علت بیماری های قلبی - عروقی فوت می نمایند که معادل یک مورد از هر چهار مورد مرگ و میر رخ داده در این کشور محسوب می گردد. شاید شما هم شنیده باشید که به افراد توصیه می گردد برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی از مصرف چربی های اشباع شده اجتناب نمایند.
در حقیقت چربی های اشباع شده با رسوب در دیواره رگ ها و به ویژه رگ های کرونری که مسئول انتقال خون به بافت قلب هستند، موجب انسداد آن ها و بروز سکته قلبی می گردد. بعلاوه با رسوب کلسترول ناشی از چربی های اشباع شده در جداره رگ ها، قابلیت ارتجاعی رگ ها کاسته شده و فرد دچار فشار خون بالا می گردد. همین امر به نوبه خود باعث بیماری های قلبی خواهد شد.
تحقیقات نو دانشمندان نشان می دهد بعضی چربی های اشباع شده نه تنها باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی نمی گردد، بلکه خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش می دهد.
دانشمندان دانشگاه کمبریج در مطالعات خود دریافتند رابطه معنادار قوی میان مصرف چربی ها و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی وجود ندارد. در حقیقت منبع غذایی در این موضوع دخیل است نه چربی که فرد مورد استفاده قرار می دهد.
محققان مشاهده کردند افرادی که از مواد غذایی با چربی های اشباع شده مانند گوشت قرمز و کره بهره می برند خطر بروز بیماری های قلبی در آن ها افزایش می یابد. این در حالی است که مصرف چربی های اشباع شده در مواد غذایی مانند ماهی و لبنیات تخمیر شده مانند ماست نه تنها باعث افزایش بیماری های قلبی نمی گردد، بلکه خطر این بیماری ها را کاهش می دهد.
محققان تاکید دارند وجود چربی های اشباع شده به تنهایی نمی تواند یک ماده غذایی را ناسالم کند، بلکه ممکن است وجود پروبیوتیک و ویتامین K در ماست و پنیر باعث سالم تر بودن آن برای بدن باشد. یافته ها نشان می دهد پروبیوتیک باعث کاهش سطح کلسترول بد خون می گردد.
منبع: وری ول هلث
بیشتر بخوانید
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان