عوارض استفاده طولانی مدت از کیف های سنگین ، ویژگی های یک کوله پشتی مناسب را بشناسید

به گزارش خیمه نیوز، انتخاب کیف یا کوله پشتی در سلامت ستون فقرات، شانه ها و کمر نقش مهمی دارد. شاید هنگام بیرون رفتن از خانه به سادگی کوله پشتی خود را روی یک شانه آویزان کنید. اما پس از مدتی، استفاده اشتباه کوله پشتی یا کیف می تواند فشار زیادی به گردن، شانه ها و کمر شما وارد کند.

عوارض استفاده طولانی مدت از کیف های سنگین ، ویژگی های یک کوله پشتی مناسب را بشناسید

خبرنگاران - یکتا فراهانی: اگر تا به حال هنگام انتخاب کوله پشتی یا کیف فقط به زیبایی ظاهر آنها توجه می کردید؛ نباید فراموش کنید موارد دیگری را هم برای انتخاب مناسب تر باید در نظر داشته باشید. بعلاوه نحوه استفاده از کوله پشتی یا کیف نیز می تواند در جلوگیری از درد کمر و شانه مؤثر واقع گردد. این کار چند لحظه بیشتر وقت شما را نمی گیرد، اما این عادت ساده می تواند مانع از بروز مسائل زیادی گردد. خرید کوله پشتی برای استادیوم، مدرسه یا محل کار فرقی ندارد. در هر صورت باید یاد بگیرید کدام کوله پشتی ها کمتر به شما آسیب می زنند و چگونه به درستی از آنها بهره ببرید. دربارهعوارض استفاده از کوله پشتی های سنگین و استفاده صحیح از کوله پشتی با دکتر مهرداد بهرامیان، فیزیوتراپیست صحبت نموده ایم که در ادامه می خوانید.

دکتر مهرداد بهرامیان، فیزیوتراپیست

بروز دردهای ناشی از کوله پشتی های سنگین

دکتر مهرداد بهرامیان، فیزیوتراپیستدربارهعوارض استفاده از کوله پشتی های سنگین می گوید: استفاده از کوله پشتی های سنگین عوارض زیادی ازجمله درد در بازو، شانه و گردن، سوزش، سوزن سوزن شدن و بی حسی در امتداد بازو به همراه دارد. درد ناشی از استفاده از کوله پشتی های سنگین زمانی بروز می نماید که اعصاب یا رگ های خونی زیر گردن، در میان عضلات گردن و شانه یا بین دنده اول و ترقوه فشرده گردد.

این فیزیوتراپیستدر ادامه می افزاید: وقتی ترقوه به علت ضعف عضلانی به وسیله عضلات اطراف شانه و قفسه سینه پشتیبانی نگردد، این استخوان به سمت جلو و پایین می لغزد و سبب فشرده شدن عروق و رشته های عصبی شبکه بازویی می گردد و می تواند علائمی مثل احساس سنگینی در بازو، درد در ناحیه گردن و شانه، اختلالات حسی مثل سوزن سوزن شدن یا خواب رفتن بازو و دست ها ایجاد کند.

کوله پشتی دانش آموزان

به گفته این فیزیوتراپیست، دانش آموزان برای حمل لوازم التحریر و کتاب های خود ناچار به استفاده از کوله پشتی هستند که متاسفانه گاهی آنها را بسیار سنگین می نمایند. ضمن آنکه استفاده نادرست از کوله پشتی ها نیز موجب ایجاد درد و گاهی نیز ناهنجاری های ستون فقرات در بچه ها و بزرگسالان خواهد شد.

با توجه به نزدیک شدن به فصل بازگشایی مدارس دکتر مهرداد بهرامیان چند نکته را در این باره یادآوری کرد که با رعایت آنها می توان تا حد بسیار زیادی به حفظ سلامت ستون فقرات یاری و از بروز درد و آسیب های ستون فقرات در طولانی مدت جلوگیری کرد؛ نخست آنکه کوله پشتی دانش آموزان نباید سنگین باشد و بعلاوه از چگونگی استفاده از آن هم مطلع باشند. البته پیشنهاد می گردد در صورت امکان در مدارس، کمد وسایلی برای دانش آموزان در نظر گرفته گردد تا بچه ها بتوانند وسایلی را که هر روز استفاده می نمایند و در خانه به آنها نیازی ندارند در این کمدها قرار دهند و از حمل هر روز آنها خودداری نمایند.

افزایش قوس ستون فقرات و گرد شدن شانه ها

این فیزیوتراپیست درباره تغییر حالت ستون فقرات بر اثر استفاده مداوم از کوله پشتی های سنگین و غیر استاندارد بیان می نماید: ممکن است دانش آموز برای جبران وزن اضافی کوله پشتی به جلو خم گردد که این موضوع می تواند بر مقدار قوس ستون فقرات اثرگذار باشد و حتی باعث گرد شدن شانه های وی به سمت داخل گردد.

دکتر مهرداد بهرامیان با بیان اینکه بهتر است وزن کیف و محتویات آن بیشتر از 15 درصد وزن بچه ها نباشد شرح می دهد که این وزن در واقع یعنی وزن کوله پشتی برای یک دانش آموز با وزن 27 کیلوگرم باید کمتر از 4 کیلوگرم باشد.

استفاده صحیح از کوله پشتی

دکتر بهرامیان با بیان اینکه استفاده صحیح از کوله پشتیتاحد زیادیعوارض آن را کاهش خواهد داد، می گوید:یکی از نکات مهم در استفاده صحیح از کوله پشتی آن است که حتماً از دو بند برای حمل آن استفاده گردد. انداختن کوله پشتی روی یک شانه موجب می گردد فرد برای کنترل جبران این وزن نامتقارن به یک طرف خم گردد که این کار به مرور می تواند باعث قوی شدن عضلات یک سمت و ضعف عضلات سمت دیگر بدن گردد که در طولانی مدت باعث ایجاد تغیرات ساختاری در ستون فقرات و ایجاد اسکولیوز می گردد. و در نهایت فرد مبتلا به ناهنجاری اسکولیوز یاانحراف ستون فقرات، انحنای جانبی C یا S شکلی در ستون فقرات خود پیدا خواهد نمود.

استفاده از کوله پشتی هایی با بند پهن

به گفته اینفیزیوتراپیست، بهتر است از کوله پشتی هایی با بند پهن استفاده کنیم. چون بندهای پهن و دارای پد نرم در شانه ها فرو نمی روند و راحت تر هستند. بندهای باریک می تواند گردش خون را مختل کند و باعث بی حسی یا گزگز و به مرور زمان نیز ضعف در کل اندام فوقانی گردد.

وی توصیه می نماید: اگر کوله پشتی بندهایی باریک دارد می توانید با تهیه کردن پد یا فوم های نرم و قرار دادن آنها در زیر بندهای کوله پشتی فشار بندها را بر روی شانه ها تقسیم کنید. تا جایی که امکان دارد کوله پشتی ها نزدیک بدن حمل شوند و آویزان نباشند چون باعث ایجاد فشار مضاعف خواهند شد.

کوله پشتی های چند بخشی و دارای کمربند

دکتر بهرامیان ویژگی های کوله پشتی مناسب را اینگونه تشریح می نماید: کوله پشتی ها اگر کمربند کمری داشته باشند می توانند بهتر به ستون فقرات و بدن وصل شوند که موجب تحمل وزن راحت تر می گردد. بهتر است مقدار و طول بندها نیز در دو طرف کوله پشتی به یک مقدار باشد و کوله پشتی حتماً صاف بسته گردد. استفاده از کوله پشتی های چند بخشی نیز گزینه بهتری در انتخاب کوله پشتی است. بنابراین حتماً هنگام انتخاب این نکات را در نظر بگیرید و کوله پشتی هایی با جیب ها و بخش های زیادی انتخاب کنید. این کار به ویژه برای دانش آموزان باعث می گردد بتوانند وسایل خود را در جاهای مختلف آن به گونه ای قرار دهند که وزن کوله پشتی در دو سمت راست و چپ به یک مقدار پخش گردد تا برای حمل آن مجبور نباشند خود را کج نمایند.

مشکل کوله پشتی های خورجینی

این فیزیوتراپیست درباره کوله پشتی های مدل خورجینی نیز می گوید: بهتر است از کوله پشتی های خورجینی استفاده نکنیم. چون در این کوله پشتی ها همه وسایل در یک قسمت انباشته می شوند یا نیرو را به روی کمر انتقال می دهند یا با تقسیم نامتناسب نیرو موجب فشار بیش از حد به شانه ها و قفسه سینه می شوند.

توجه به جنس کوله پشتی

به گفته دکتر بهرامیان، جنس کوله پشتی نیز تأثیر زیادی در وزن خود کیف دارد. بنابراین بهتر است هنگام انتخاب به وزن کوله پشتی بدون وجود وسایل توجه و کوله های با جنس سبک تر انتخاب کنید. مثلاً کیف های پارچه ای سبک تر از مدل های چرمی هستند. همان طور که در مقایسه با کیف های دستی، کوله پشتی انتخاب بهتری برای حمل وسایل به ویژه به وسیله بچه هاست.

کیف های دستی

این پزشک فیزیوتراپیست در خصوص کیف های دستی می گوید: در حمل کیف های دستی احتمال کشیدگی لیگامان های شانه و آرنج بیشتر است که در طولانی مدت می تواند موجب آسیب به این نواحی گردد. هرچند جابه جا کردن کیف بین دو دست می تواند راهکار مناسبی برای تقسیم نیرو بین اندام فوقانی راست و چپ باشد. اما به طور کلی برای استفاده طولانی مدت کوله پشتی ها انتخاب بهتری خواهد بود.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 24 مرداد 1402 بروزرسانی: 24 مرداد 1402 گردآورنده: kheimehnews.ir شناسه مطلب: 1589

به "عوارض استفاده طولانی مدت از کیف های سنگین ، ویژگی های یک کوله پشتی مناسب را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عوارض استفاده طولانی مدت از کیف های سنگین ، ویژگی های یک کوله پشتی مناسب را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید