طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش

به گزارش خیمه نیوز، رب انار یکی از چاشنی های غذایی بسیار خوشمزه است. با طرز تهیه رب انار خانگی ترش، شیرین و ملس با استفاده از آب انار و دانه انار آشنا شوید.

طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش

رب انار

رب انار در واقع آب انار جوشیده و غلیظ شده است که به عنوان چاشنی در بسیاری از غذاها به خصوص خورشت فسنجان و اکبر جوجه از آن استفاده می گردد.

طعم رب انار ممکن است مایل به ترشی یا مایل به شیرینی باشد و انتخاب آن به سلیقه هر فرد بستگی دارد. رب انار همچنین در رنگ های تیره و روشن موجود است که این رنگ به تیرگی یا روشنی دانه های انار بستگی دارد.

رب انار مخصوص شمال ایران از نوعی انار به نام ترشه انار (انار جنگلی) به دست می آید و بسیار ترش و تیره رنگ است و فسنجانی که با آن تهیه گردد، ترش مزه و تقریبا سیاه رنگ خواهد شد.

اگر انار جنگلی یا انار ترش در دسترس نداربد می توانید برای ترش ترشدن رب انار خانگی، از مقداری آب انار ترش، آب نارنج یا بهره ببرید.

شمالی ها نوعی فسنجان محلی تهیه می نمایند که به آن سیاه فسنجان گفته می گردد. برای تهیه این غذا معمولا از رب انار سیاه استفاده می گردد. برای داشتن یک رب انار غلیظ و سیاه رنگ باید یک قطعه آهن تمیز را روی شعله گاز سرخ کنید و موقع پخت رب انار داخل رب یا موقع پخت خورشت فسنجان داخل خود فسنجان بیندازید. از ترکیب اکسید آهن با تانن موجود در رب انار، رنگ سیاه تندی پدید می آید و در نهایت به این رب، رب انار سیاه گفته می گردد.

برای تهیه رب انار دو روش کلی وحود دارد که در یکی؛ از دانه های انار و در دیگری از آب انار استفاده می گردد. در ادامه هر دو روش تهیه رب انار خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه رب انار سنتی با استفاده از آب انار:

  1. برای تهیه رب انار خانگی با استفاده از آب انار ابتدا انارها را شسته، از وسط نصف کنید.
  2. دستگاه آب انار گیری سنتی را برداشته و انارها را آب بگیرید.
  • نکته: اگه حجم اناری که دارید بالاست، حتما از آقایان برای آب گیری انارها یاری بگیرید.
  • اگر آب انار گیر دستی ندارید می توانید از آبمیوه گیری یا غذاساز استفاده نموده و بعد آب انار را از صافی عبور دهید تا صاف و شفاف گردد.
  1. وقتی آب همه انارها را گرفتید، آب انارها را صاف کنید.
  2. آب انارها را داخل یک دیگ یا قابلمه عظیم ریخته و روی شعله با حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید.
  3. وقتی آب انار به نقطه جوش رسید، حرارت را کم کنید و مراقب باشید تا ته نگیرد و نسوزد.
  4. هر چند دقیقه یک بار رب را هم بزنید.
  5. مدت زمان حرارت دادن آب انار به قدری است که کم کم به غلظت رسیده و شبیه رب های حاضری گردد. مثلا برای حدود 40 کیلو انار، شاید لازم باشد یک روز کامل آب آن را بجوشانید.

رب انار شما آماده است. رب اناری که با این روش تهیه می گردد غلظتی شبیه به شربت دارد.

طرز تهیه رب انار خانگی با استفاده از دانه انار:

  1. برای تهیه رب خانگی، ابتدا انارها را شسته و سر و ته آن ها را با چاقو جدا نموده و انارها را از وسط دو قسمت کنید.
  2. سپس انارها را از قسمت دانه، کف دست بگیرید و با استفاده از یک وسیله سنگین مثل گوشت کوب یا پشت قاشق، به پوست انارها ضربه بزیند تا انارها دانه شوند و فقط پوست آن ها باقی بماند.
  3. سعی کنید تمام دانه های انار داخل ظرف ریخته گردد و چیزی هدر نرود.
  4. دانه های خراب و زایدات را از داخل ظرف خارج کنید زیرا در غیر این صورت، طعم رب شما را خراب خواهند کرد.
  5. دانه ها را فقط یک مرتبه شستشو دهید.
  6. پس از این مرحله، دانه های تمیز را داخل قابلمه ریخته و روی آن ها مقدار 2 الی 3 لیوان آب بریزید و روی اجاق بگذارید تا کمی بپزد و آب انداخته و نرم شوند.
  7. حالا یک سبد آبکش عظیم برداشته و آن را روی یک قابلمه با سایز مناسب قرار دهید به طوری که سبد کاملا دهانه قابلمه را بپوشاند.
  8. انار های پخته شده را داخل سبد بریزید تا آب انار از تفاله ها جدا گردد.
  9. سپس با دست یا پشت یک قاشق، دانه ها را به کف سبد آبکش بسایید و کمی با دست فشار دهید تا فقط تفاله و هسته دانه ها باقی بماند.
  10. آب انار به دست آمده را داخل قابلمه عظیم و جاداری ریخنه و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
  11. در حین جوشیدن آب انار، کف روی آن را جمع کنید.
  12. آب انار را مرتب هم بزنید تا سر نرود.
  13. جوشاندن آب انار باید تاحدی ادامه پیدا کند که آب انار به غلظتی مشابه غلظت عسل برسد.
  14. بعد از حدود 5-6 ساعت، رنگ آب انار تغییر نموده و آغاز به قل قل زدن می نماید و حباب های آن به بیرون از قابلمه پرتاب می شوند که این یعنی آب انار شما در حال تبدیل شدن به رب است و دارد به غلظت می رسد.
  15. در این مرحله دیگر از پای دیگ تکان نخورید و مرتب رب را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.
  16. مواظب باشید که حباب های رب به سر و صورت تان نپاشد و نسوزید.
  17. وقتی رب انار به غلظت مناسب رسید قابلمه را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا کمی خنک گردد.
  18. حالا به آن نمک اضافه نموده و خوب مخلوط کنید.
رب انار آماده شده را داخل شیشه های کوچک تمیز و خشک بریزید. رب اناری که به روش دوم تهیه می گردد، به دلیل استفاده از دانه انار غلیظ تر و گوشتی تر است.

چند نکته بسیار مهم درباره تهیه رب انار خانگی:

  • برای تهیه هر نوع رب مثل رب انار باید از قابلمه عظیم یا دیگ بهره ببرید تا رب موقع به جوش آمدن سرریز نگردد.
  • بهتر است نمک را رب بعد از غلیظ شدن و خنک شدن اضافه کنید. به این دلیل که نمک به خاطر واکنش های شیمیایی باعث کدرشدن رب می گردد.
  • اگر می خواهید رب انار را به مدت طولانی و به خصوص بیرون از یخچال نگه دارید، غلظت آن را بیش از حد معمول در نظر بگیرید.
  • برای فهمیدن قوام رب انار می توانید مقداری از آن را برای تست کردن داخل ظرفی بریزید و کمی صبر کنید تا سرد گردد. اگر ظرف را تکان دادید و رب انار به سختی حرکت کرد، یعنی قوام و غلظت رب مناسب است و می توانید آن را از روی حرارت بردارید.
  • هرچه مقدار انار ها بیشتر باشد مسلما مدت زمان جوشیدن و آماده شدن رب نیز طولانی تر است.
  • هرچه قدر به زمان خاتمه پخت رب انار نزدیک تر می شوید، رنگ رب شما تیره تر می گردد.
  • اگر از انار شیرین بهره ببرید، تقریبا رب شما به رنگ قهوه ای سوخته یا سیاه درمی آید و این رنگ به درصد شیرینی انار شما بستگی دارد.
  • اگر انار شما ملس یا ترش باشد، رنگ رب آن تیره تر و سیاه تر خواهد شد.
  • تا وقتی که رب کاملا سرد نشده، آن را از دیگ به شیشه یا هر ظرف دیگری انتقال ندهید.
  • پس از سرد شدن، رب را داخل ظرف دلخواه بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
  • تقریبا از هر 10 کیلو انار، حدود 2 کیلو رب انار غلیظ و خوشمزه تهیه می گردد.

امیدواریم توضیحات ارائه شده کافی و مفید بوده و بتوانید با استفاده از هر یک از این روش ها، یک رب انار خوش رنگ، خوشمزه و غلیظ تهیه کنید و از آن برای پخت غذا و ... بهره ببرید.

منبع: setare.com
انتشار: 11 آبان 1399 بروزرسانی: 11 آبان 1399 گردآورنده: kheimehnews.ir شناسه مطلب: 539

به "طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه به دو روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید