زمان و نحوه قلمه زدن گل یاس چگونه است؟

به گزارش خیمه نیوز، قلمه زدن گل یاس یکی از ساده ترین روش های تکثیر این گیاه است. قلمه ساقه بهترین گزینه برای ازدیاد گل یاس محسوب می گردد. دقت کنید، بعد از کاشت قلمه ها، بستر کاشت نباید خشک گردد و همواره باید مقداری رطوبت در خود داشته باشد. در ادامه با مراحل قلمه زدن گل یاس بهتر آشنا می شوید.

زمان و نحوه قلمه زدن گل یاس چگونه است؟

خبرنگاران | سرویس گیاهان و حیوانات - کاشت قلمه یکی از راه های تکثیر گل یاس است. بهترین زمان برای قلمه زدن گل یاس، اواسط بهار تا اوایل تابستان از چوب های نرم و یا در اواخر تابستان و اوایل پاییز از چوب های نیمه رسیده است. برای آشنایی با مراحل قلمه زدن گل یاس و زمان مناسب برای تکثیر این گیاه، با ما همراه شوید.

نحوه قلمه زدن گل یاس

از بین انواع روش های قلمه زدن گیاهان، قلمه ساقه بهترین گزینه برای ازدیاد گل یاس معروف به یاسمین است که در دو نوع قلمه چوب نرم و قلمه چوب نیمه سخت(نیمه خشبی) می توان برای قلمه گیری اقدام کرد.

مراحل قلمه زدن گل یاس

  1. برای دریافت قلمه، از گیاه مادری سالم و بدن آفت، قلمه هایی به طول 10 تا 20 سانتی متر تهیه کنید.

  2. قلمه چوب نرم یاس، در واقع همان ساقه های حاصل از رشد فصل جاری و ساقه های جدید گیاه اند که هنوز سبز هستند و بافتی نسبتاً نرم دارند. قلمه های با عنوان چوب نیمه رسیده، کمی سفت تر هستند و اگر این ساقه ها را زیاد خم کنید، احتمال شکستن آنها وجود دارد، در حالی که قلمه های چوب نرم قابلیت خم شدن دارند و در اثر خم شدن نخواهد شکست.

  3. برای بریدن قلمه از چاقوی تیز یا قیچی باغبانی که قبلا ضدعفونی نموده اید بهره ببرید و توجه داشته باشید انتهای قلمه به شکل اریب باشد.

  4. تمامی برگ های موجود در طول قلمه را حذف کنید و فقط دو تا سه برگ انتهایی قلمه را باقی بگذارید. این کار باعث می گردد تا بیشتر انرژی گیاه صرف ریشه زایی گردد و قلمه زودتر بگیرد.
  5. برای کاشت قلمه، بستر کاشت را با انگشت یا مداد سوراخ کنید. سپس دو سوم از طول قلمه را به آرامی در بستر فرو کنید و اطراف آن را مجددا با خاک پر کنید.
  6. قلمه ها را در بستر کاشت مناسب حاوی مخلوط خاک برگ + شن و یا کوکوپیت + پرلایت و یا پیت موس + پرلایت + شن بکارید. ضروری است بستر کاشت دارای بافت سبک و زهکشی مناسب باشد.
  7. قلمه ها را به مکانی با نور کافی، به دور از تابش مستقیم نور خورشید ببرید و در دمای 15 تا 18 درجه سانتی گراد نگهداری کنید.

  8. برای افزایش رطوبت در هوای اطراف قلمه ها می توانید از روش کشیدن پلاستیک شفاف بر روی گلدان محتوی قلمه بهره ببرید. توصیه می گردد، پلاستیک را عصر هنگام به مدت یک ساعت از روی گلدان بردارید تا به تهویه هوا و عدم شیوع بیماری های قارچی یاری گردد. همچنین می توانید بر روی پلاستیک چند سوراخ بزنید تا تهویه به خوبی انجام گیرد.
  9. با مشاهده اولین جوانه های برگ بر روی قلمه، می توانید از ریشه زایی قلمه ها اطمینان حاصل کنید. در شرایط مناسب محیطی، معمولا دو ماه طول می کشد تا قلمه ها ریشه دار شوند.
  10. بعد از ریشه زایی از دفعات آبیاری کم کنید، همچنین ضروری است در سال اول رشد گیاهان جوان حاصل از قلمه، آن ها را همواره در مکانی با دمای بالای 15 درجه نگهداری کنید تا رشد ساقه ها و توسعه ریشه به خوبی انجام گردد. در این زمان می توان، پلاستیک را از روی قلمه ها برداشت.

توجه داشته باشید، بعد از قلمه زدن گل یاس و کاشت قلمه ها در بستر، نباید اجازه داد که بستر کاشت خشک گردد. بستر باید همواره مقداری رطوبت را در خود داشته باشد، اما این به معنای آبیاری فراوان و خیس بودن بستر نیست. قلمه ها را در سال اول داخل گلدان نگهداری کنید و در سال دوم به باغچه یا گلدان اصلی انتقال دهید.

برگرفته از: کتاب اصول باغبانی، سایت باغبانی سبز

منبع: setare.com
انتشار: 5 اسفند 1399 بروزرسانی: 5 اسفند 1399 گردآورنده: kheimehnews.ir شناسه مطلب: 769

به "زمان و نحوه قلمه زدن گل یاس چگونه است؟" امتیاز دهید

2 کاربر به "زمان و نحوه قلمه زدن گل یاس چگونه است؟" امتیاز داده اند | 3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زمان و نحوه قلمه زدن گل یاس چگونه است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید