آیه ای برای نجات از گرفتاری ها و اندوه
به گزارش خیمه نیوز، تهران (پانا) - آیه أَمَّنْ یُجیب شصت و دومین آیه سوره نمل که معمولاً برای نجات از گرفتاری، ناراحتى و بیمارى ها خوانده می شود. در این آیه، روی نام مضطر تکیه شده است؛ چراکه یکی از شرایط استجابت دعا آن است که دعا صادقانه باشد و انسان مضطری که دیگر به جز خدا امیدی ندارد و کاملاً درمانده شده است، دعایش واقعی است و در این حالت شخص فقط خدا را می خواند و خدا هم استجابت می کند.
با ما همراه باشید و درباره جاذبه های چارگون بیشتر بدانید.
به گزارش صدا و سیما، بنابر برخی از روایات این آیه بر حضرت مهدی (عج) تطبیق شده است. امام صادق (ع) فرمودند: این آیه در مورد قائم نازل شده، به خدا سوگند مضطر او است، هنگامی که در مقام ابراهیم دو رکعت نماز بجا می آورد و دست به درگاه خداوند متعال برمی دارد دعای او را اجابت می کند، ناراحتی ها را برطرف می سازد و او را خلیفه روی زمین قرار می دهد.
متن آیه
اَمَّن یُّجیبُ المُضطَرَّ اِذا دَعاهُ وَ یَکشِفُ السُّوءَ وَ یَجعَلُکُم خُلَفاءَ الاَرضِ ءَاِلهٌ مَّعَ اللهِ قَلیلاً مَا تَذَکَّرُونَ
[آیا آن شریکان بهترند]یا کسی که [دعای]شخص گرفتار را هنگامی که او را می خواند، پاسخ می دهد و آسیب و گرفتاری اش را برطرف می سازد و شما را جانیشنان [روی]زمین قرار می دهد (جانشنان خدا در روی زمین، و حاضران در جای رفتگان)؟ آیا با خدای یکتا معبودی هست؟ بسیار اندک متذکر می شوید!
مضمون آیه
در این آیه، روی نام مضطر تکیه شده است؛ چراکه یکی از شرائط اجابت دعا آن است که دعا صادقانه باشد و انسان مضطری که دیگر به غیر خدا امیدی ندارد و کاملا درمانده شده است، دعایش حقیقی است و در این حالت فرد فقط خدا را می خواند و خدا هم اجابت می کند.
تفسیر روایی آیه
بر اساس روایتی که از امام صادق (ع) نقل شده است ایشان یک مصداق این آیه را امام مهدی دانسته اند: صالح بن عقبه می گوید امام صادق (ع) فرمودند: این آیه در مورد قائم نازل شده، به خدا سوگند مضطر او است، هنگامی که در مقام ابراهیم دو رکعت نماز بجا می آورد و دست به درگاه خداوند متعال برمی دارد دعای او را اجابت می کند، ناراحتی ها را برطرف می سازد و او را خلیفه روی زمین قرار می دهد.
جایگاه آیه در فرهنگ عمومی
در زبان عموم مردم از این آیۀ شریفه به نام دعا تعبیر می شود و حتی مرنامی به نام ختم امن یجیب مرسوم هست. میرزا جواد ملکی تبریزی هم می گوید: خوب است انسان هنگامی که با سختی ها و مسائل روبه رو شد این آیۀ شریفه را بخواند البته توجه به این نکته هم لازم است که آیه هیچ سبک و سیاق دعایی ندارد و امامان وقتی که از این آیه ارادۀ دعا می کردند این گونه قرائت می کردند: یا مَنْ یجیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ.
منبع: خبرگزاری پانا